Mező Ferenc 11

Közel hetven szépkorú támogatásáról döntött a MOB Mező Ferenc Sportbizottsága

2023. 10. 19.
Megosztás

Összesen több mint 12 millió forint értékű támogatásokról döntött a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottsága. A kedvezményezettek száma 69.

Dr. Bodnár András olimpiai bajnok vízilabdázó vezetésével október 18-án ült össze a testület, amely áttekintette az előző ülés óta eltelt időszakot, megemlékezett az elhunytakról, és támogatásokról is döntött.

Mező Ferenc 5
MOB-Média/Balassa Balázs

Az ülés résztvevőit Fábián László, a MOB főtitkára is köszöntötte.

Mező Ferenc 12
MOB-Média/Balassa Balázs

A testület döntése értelmében 69 fő szépkorú – köztük 43 érmes egykori sportoló, 10 özvegy és 9 szakember – összesen 10 millió 800 ezer forint támogatásban részesül, 7-en pedig rendkívüli, 200 ezer forintos (összesen 1 400 ezer forint) támogatást kapnak.

Mező Ferenc 13
MOB-Média/Balassa Balázs

A MOB Mező Ferenc Sportbizottsága 2011 óta segíti a rászoruló sportolókat, edzőiket és azok özvegyeit. A magyar sport rendelkezik olyan múlttal, olyan sportsikerekkel és tradíciókkal, amelyre az egész nemzet büszkén tekinthet, a korábbi sikereket elért egykori élversenyzők nem mindegyike él olyan körülmények között idős korára, amilyet sportpályafutása befejezése után megérdemelne. Erre figyel többek között a MOB Mező Ferenc Sportbizottsága, és minden évben két alkalommal segélyezi a rászorulókat.

Mező Ferenc 10
MOB-Média/Balassa Balázs

A megbeszélésen elhangzott, hogy a MOB, olimpiai érmeseknek meghirdetett karácsonyi találkozójára december 5-én a Larus Étteremben kerül sor.