Közgyűlés a szombathelyi olimpiabarátoknál

Közgyűlés a szombathelyi olimpiabarátoknál

2014. 02. 25.
Megosztás

A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület február 21-én tartotta évi rendes közgyűlését a szombathelyi Malom Söröző olimpia termében. A hatvankét egyesületi tag közül 33-an tisztelték meg jelenlétükkel az összejövetelt, így a közgyűlés határozatképes volt. Horváth Vilmos egyesületi elnök köszöntötte az egybegyűlteket, majd a közgyűlés elfogadta a napirendi pontokat.


Az első napirendi pont keretében filmkockák segítségével idéztük fel a 2013-ban elhunyt négy tagtársunk, dr. Vargyas Csaba, Bognár István, Kelemen Tibor és Lóránt Imre emlékét, majd megtekintettük Cseh Géza és Gál László „Ez történt 2013-ban” címet viselő rövid filmösszeállítását. A képes beszámolóhoz Horváth Vilmos egyesületi elnök fűzött szóbeli kiegészítést, majd Gál László egyesületi alelnök számolt be a 2013. évi pénzügyi gazdálkodásunkról. Mint a szakmai, mint a pénzügyi beszámolót a közgyűlés egyhangúlag fogadta el.

A következő napirendi pont egy új elnökségi tag választása volt, dr. Vargyas Csaba megüresedett helyére. Mivel csak egy jelölés érkezett, így Mittli Ödönt nyílt szavazással, egyhangúlag választotta meg a közgyűlés.

A jelenlévők javaslatokat tehettek még a 2014. évi programokra is, melyekből az elnökség hamarosan összeállítja az éves programtervet. Az eddigi hagyományosan ismétlődő programok (Halmay úszókupa, a különböző koszorúzások, megemlékezések, az olimpiai vándorgyűlések, a Németh Pál Emléknap) sora bővülni fog. Az első Szombathelyi Vívónap tavalyi sikeres megrendezése már elővetítette, hogy folytatódni fog ez a kezdeményezés, mely egyben emléket állít két kiváló szombathelyi vívónak is, Rajczy Imre olimpiai bajnok kardozónak és Komatits József tőrvívó olimpikonnak. De javaslat érkezett például Regőczy Krisztina műkorcsolyázó, Vári Attila vízilabdázó és Klampár Tibor asztaliteniszező meghívására is. Július 6-án emléktáblát avat az egyesület – a Mazsihisszel karöltve – dr. Földes Éva, az 1948. évi londoni olimpia művészeti versenyeinek harmadik helyezettje tiszteletére, aki 100 évvel ezelőtt Szombathelyen született.

A közgyűlésen jelenlévő dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára hozzászólásában méltatta a Halmay Egyesület tevékenységét, további erkölcsi és anyagi támogatásáról biztosítva a baráti kört az akadémia részéről.

A különfélék napirendi pontban többek között egy díszes diploma átnyújtásával köszöntöttük Simon Csaba gödöllői tagtársunkat, aki az előző közgyűlés óta ünnepelte 75. születésnapját. Csaba meghatottan mondott köszönetet a szép gesztusért, de szomorúan jegyezte meg, hogy sajnos már csak egyesületünk révén van kapcsolata Szombathellyel. Biztosíthatjuk, hogy barátságunk örökérvényű. (Sajnos a másik két jubiláns tagtársunk Varga István és Tóth Attila személyesen nem tudott jelen lenni a közgyűlésen, ők később kapják meg diplomájukat.)

A közgyűlés végén – a hagyományoknak megfelelően – pezsgővel koccintottunk, eredményekben és sikerekben gazdag boldog újévet kívánva egyesületünknek és minden kedves tagtársunknak.

(Forrás: Gál László, Fotók: Szakály Ferenc)