Közös emlékezés Kemény Ferencre Kárpáti Györggyel és Faragó Tamással

Közös emlékezés Kemény Ferencre Kárpáti Györggyel és Faragó Tamással

2014. 11. 25.
Megosztás

A MOB első főtitkárára, egyik alapítójára, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első magyar sportdiplomatájára, Kemény Ferencre emlékeztek Egerben, a róla elnevezett általános iskolában. Az ünnepi programban a koszorúzás mellett vetélkedő és vízilabdázó olimpiai bajnokok élménybeszámolója is szerepelt.

Kemény Ferenc emléktáblájánál - az emlékműsor keretében - dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára és az iskola diákönkormányzatának képviselői helyeztek el koszorút, majd a 4-5. évfolyam tanulói olimpiatörténeti és sportágismereti vetélkedőn mérték össze tudásukat. A verseny lebonyolításában az Eszterházy Károly Főiskola testnevelésszakos hallgatói nyújtottak segítséget.

Az iskola könyvtárában dr. Kárpáti György és dr. Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó - akik a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének szervezésében jutottak el az iskolába - tartott élménybeszámolót. Nagy élményt jelentett a tanulóknak, hogy kézbe vehették Faragó Tamás olimpiai aranyérmét is. A jó hangulatban eltöltött óra alatt rengeteg érdekességet, intelmet, javaslatot hallhattak a diákok, melyet nem csak a sportolói pályájuk során tudnak majd alkalmazni.

(MOB-MOA)