„Különböző aktivitásokkal készülünk az EYOF jegyében az Utazás kiállításra”

„Különböző aktivitásokkal készülünk az EYOF jegyében az Utazás kiállításra”

2017. 02. 17.
Megosztás


Március 2. és 5. között rendezik meg az ország legjelentősebb turisztikai seregszemléjét a Hungexpo területén, az Utazás 2017 kiállítást, melynek
belföldi díszvendége az idén Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendező Győr.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 23 országból, több, mint 300 kiállító várja az érdeklődőket. A külföldi díszvendég Oroszország, míg a kulturális díszvendég Pannonhalma lesz. Az idei Utazás Kiállítást 20 ezer négyzetméteren rendezik meg, a rendezvénynek tavaly 35 ezer látogatója volt, idén pedig még ennél is nagyobb érdeklődésre számítanak a szervezők.

„Ha Győrt megnézem, 2006 óta, döbbenetes, mennyi túrista lett, mennyi fesztiválunk, mennyi vendégéjszaka-gyarapodásunk van” - emelte ki dr. Somogyi Tivadar alpolgármester az Utazás Kiállítás fővárosi sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Domanyik Eszter, a győri városháza Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője az alábbi videóben arról is beszél, hogy különböző aktivitásokkal készülnek az EYOF jegyében az Utazás kiállításra. A színpadi programok sorából is kiveszi a részét a belföldi díszvendég, több alkalommal lesz lehetősége a kiállítás vendégeinek az ifjúsági olimpiai fesztiválra készülő papírvirágok hajtogatását kipróbálni, valamint együtt táncolni Hugooval, a rendezvény kabalakakasával.

Győr standja a rendezvény ideje alatt az „A” épület 307. helyén található meg.

A győri EYOF-ra 10 sportág közel 3600 sportolóját várják; a kajak-kenu mellett az atlétika, a judo, a kerékpár, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz, a torna, az úszás kerül a programba. Az EYOF az olimpia és az ifjúsági olimpia után az ötkarikás mozgalom harmadik számú világversenye. A Magyar Csapat várhatóan több mint 150 fős lesz.

Az eseményről további információkat hivatalos honlapján találhatnak: gyor2017.hu.

(MOB-Győrplusz TV, fotó: Hungexpo)