Helebrandt mate 2016 mti czegledizsolt kocka

Kvóta barométer – 134 sportolónk már biztosan lesz Tokióban

2021. 06. 02.
Megosztás

A Nemzetközi Atlétika Szövetség lezárta a férfi 50 kilométeres gyaloglás versenyszámának világranglistáját, így már biztos tokiói indulónak mondható Helebrandt Máté és Venyercsán Bence.

Újabb kvótára ébredtünk. Két gyaloglóval, Helebrandt Mátéval és Venyercsány Bencével bővült a Magyar Olimpiai Csapat atléta-különítménye.

A Nemzetközi Atlétika Szövetség lezárta a férfi 50 kilométeres gyaloglás versenyszámának világranglistáját, így már biztos tokiói indulónak mondható Helebrandt Máté és Venyercsán Bence. Két atlétánk versenyszámában május végéig tartott a szintteljesítés időszaka, Venyercsán a 42., Helebrandt az 54. helyen jutott be az olimpián induló hatvan fős mezőnybe. Ezzel pedig 134-re (127+7 tartalék) emelkedett a kvótás sportolóink száma.

„Helebrandt Máté a riói olimpián 20 kilométeren indult, és a 28. helyen ért célba. A 2017-es világbajnokságon, Londonban 50 kilométeren az előkelő hatodik helyen végzett, 3:43:56 órás országos csúccsal. A 2018-as Eb-n Venyercsán Bence 12. lett, a 2016-os játékokon, szintén 50 kilométeren, a 44. helyen zárt. A Honvéd 25 éves gyaloglója ifjúsági vb-n és junior Eb-n is volt nyolcadik.”

– áll a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján.

Így már nyolc főre emelkedett az olimpiára utazó atlétáink névsora, ám több számban is június végén zárulnak majd a ranglisták, illetve teljesíthetőek a szintek, így biztosan növekszik még atlétáink száma a július 23-i nyitóünnepségig.

(Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt)