SZA 6574

Landolt az Aranygép, au revoir Párizs!

2024. 08. 12.
Megosztás

Párizsból hétfő délután megérkezett Budapestre az Aranygép, fedélzetén a magyar küldöttség utolsó csoportjával, több olimpiai érmessel. A Magyar Olimpiai Csapatot a Puskás Szoborkertben köszöntötték.

A Wizz Air Ferihegyre érkező járatán zömmel a játékok második felében versenyző sportolók és edzőik utaztak, a csapatvezetés, valamint a csapatiroda munkatársai, az egészségügyi csapat tagjai – és természetesen a sportolók közt több érmes, olimpiai bajnok, többek között Milák Kristóf és Kós Hubert úszó, Márton Viviana taekwondós, Halász Bence atléta, Csipes Tamara és a kajakosok, vagy éppen az öttusázók, köztük Gulyás Michelle.

012
MOB-Média/Molnár Ádám

A repülőgép kapitánya köszöntötte a Team Hungary-t, a Pöttyös pedig arany díszítésű Túró Rudival kedveskedett a fedélzeten.

A Team Hungary tagjai buszokkal érkeztek a Puskás Aréna mellé, ahol családtagok, szurkolók, sportvezetők és a média munkatársai várták őket.

038
MOB-Média/Szalmás Péter

A sportolókat Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntötte és méltatta. Az olimpiai bajnok sportvezető emlékeztetett, hogy Gulyás Michelle a magyarok 190. olimpiai aranyérmét nyerte. Köszönetet mondott a sportolóknak, az edzőknek, a szakmai stáboknak, a MOB munkatársainak és megköszönte a Magyar Kormány támogatását is. Elmondta, hogy a 206 nemzet – plusz a menekültek csapata – közül Magyarország a 14. helyen végzett az éremtáblán, és 13.-ként a pontversenyben.

034
MOB-Média/Szalmás Péter

Az eseményen felszólalt, vagy ajándékot adott át a magyar olimpiai mozgalom több partnere, többek közt az MVM, a MOL és a Szerencsejáték Zrt. képviselője.

A Magyar Olimpiai Csapat 6-7-6-os arany-ezüst-bronzérmes gyűjteménnyel zárt Párizsban.