„Császár-morzsák” – spanyol tálalásban...

„Le fogjuk győzni a Kielt!” – sorsoltak a nemzetközi kézikupákban

2014. 04. 29.
Megosztás

Az MKB-MVM Veszprém a Kielt kapta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének keddi sorsolásán, míg a Szeged a Füchse Berlinnel mérkőzik meg az EHF-kupában, szintén a final fourban. A veszprémiek mindenesetre duzzadnak az önbizalomtól, és valósággal hadat üzentek az ellenfeleknek.

„A sorsolás előtt a Barcelonát tartottuk a legrosszabb lehetőségnek, de közvetlenül utána a Kiel következett. Hatalmas csata várható, elég, ha a tavalyi párharcra gondolunk. Számunkra kicsit kedvezőtlen, hogy valószínűleg a második meccset játsszuk, mert így kevesebb időnk marad a regenerálódásra" – fogalmazott Carlos Ortega, a veszprémiek vezetőedzője klubja honlapján.

A Veszprém és a Kiel a Bajnokok Ligája előző kiírásában is összemérte tudását: a német együttes – némi bírói segédlettel – került előnybe hazai pályán, ami a visszavágón sajnos kitartott. Fonyó Károly, az MKB-MVM elnöke nem is felejtette el a párharcot.

„Jól ismert ellenfelet kaptunk, amely tavaly a negyeddöntőben állta el az utunkat. Nehéz elfelejteni azt az idegenben lejátszott mérkőzést, amelynek a vége előtt öt perccel még biztosan vezettünk, akkor viszont olyan dolgok történtek, amelyeknek nem lett volna szabad bekövetkezniük. Hasonlóképpen alakult a veszprémi visszavágó, akkor is csak egyetlen gól döntött a németek javára. Remélem, hogy ezúttal teljes mértékben pártatlan bíráskodás biztosítja az egyenlő esélyeket. Bizakodunk, mert erősek, tapasztaltak és eltökéltek vagyunk.”

Renato Sulic, a Veszprém kirobbanó formában lévő horvát légiósa nem ijed meg a kihívástól, sőt!

„Mi már hónapokkal ezelőtt kimondtuk, hogy ott leszünk a négyes döntő elitjében, és ha a tervünk megvalósul, még a legszebb álmunk is beteljesülhet. Két nap alatt két meccset játszunk Kölnben, de ugyanez a feladat vár a másik három csapatra is. Ez pontosan olyan forgatókönyv, aminek a végét, a csattanóját senki sem tudja. Semmivel sem vagyunk esélytelenebbek, mint a két német csapat vagy a Barcelona, és ezt olyan komolyan gondolom, hogy még a várható végeredményről is szívesen beszélek. Le fogjuk győzni a Kielt, visszavágunk nekik, és aztán a döntőt is megnyerjük!”

Mirko Alilovic, a magyar együttes horvát kapusa nem foglalkozik azzal, mi történt a múltban, csak a soron következő feladatra koncentrál.

„Nem sokat számít, hogy mi történt tavaly, de ha mégis, csak azért, mert az akkori két meccsünk különös élményei miatt még elszántabbak lettünk. Szinte meccsről meccsre jobbak vagyunk, és most már ott tartunk, hogy egyetlen ellenfelünktől sem kell megijednünk. Meg aztán nem is vagyunk ijedősek. Ott leszünk a döntőben!”

A négyes döntőt a németországi Kölnben rendezik május 31-én és június 1-jén, így előre borítékolható, hogy a szinte hazai pályán játszó Kiel és a másik ágon pályára lépő Flensburg élvezi majd a szurkolók többségének támogatását a csarnokban.

A Szeged az EHF-kupa berlini négyes döntőjében lesz érdekelt, a házigazda Füchsével került össze a sorsoláson. A mérkőzést május 17-én rendezik, akárcsak a Constanta-Montpellier összecsapást, míg a bronzmeccsre és a döntőre másnap kerül sor.

(MOB/Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter, fotó: MTI)