IMG 3420

Megérkeztek első sportolóink a párizsi olimpiai faluba

2024. 07. 21.
Megosztás

Messze nem tombol még az olimpiai láz Párizsban, a fővárosban is még csak építkeznek a nagy megnyitóra. Ugyanakkor két sportolónk már beköltözött a fő olimpiai faluba – akárcsak a háttérállomány számos tagja – és hétfőtől jönnek a nagyobb küldöttségek.

Megérkeztek az első fecskék: immár nemcsak a vitorlázóink tartózkodnak a saját versenyhelyszínükön, Marseille-ben, hanem Párizsban, a fő olimpiai faluban is laknak már sportolóink, név szerint a judós Gercsák Szabina és Pupp Réka. Ők vasárnap utaztak el a háttérstáb számos tagjával, például az orvosokkal együtt, természetesen a WizzAir olimpiai festésű gépével.

A célhelyen, az Orly-repülőtéren aztán gyorsan megérezhették, hogy ez is egy lesz a modern kori játékok közül, ugyanis a magyar küldöttség még el sem jutott a csomagokat visszaosztó szalagokig, amikor a helyi biztonsági erők mindenkit kitereltek a területről, mivel gyanús csomagot találtak.

20240721 MA eiffel torony 01
MOB-Média/Molnár Ádám

Erről szerencsére néhány percen belül kiderült, hogy csak egy hölgy hagyta őrizetlenül a padlón a színes nejlonszatyrát, amiért utána a golyóállómellényes biztonságiak jól megszidták – aztán mehetett tovább minden a maga útján. (Egy hasonló mutatványt például a metróban is előadtak a minap, de a biztonságiak ott is jelesre vizsgáztak: gyorsan és hatékonyan kiderítették, hogy szerencsére nincs mitől tartani.)

A mieink már a reptéren érvényesíthették az akkreditációs kártyáikat, a transzferjáratok kint várakoztak, úgyhogy ki-ki gyorsan eljutott a faluba, illetve a városi szálláshelyére.

Párizsban amúgy egyelőre viszonylagos csend honol, leszámítva a Szajna-partját, ahol vadul ácsolják a mobillelátókat és minden további építményt, amit a szervezők megálmodtak az újító, nem a központi stadionra szorítkozó, hanem a város különböző pontjait bemutató megnyitó ünnepséghez.

20240721 MA eiffel torony 06
MOB-Média/Molnár Ádám

Az Eiffel-toronynál például nemcsak a gigantikus nézőterekkel körbebástyázott strandröplabda-pályák nyújtanak fantasztikus látványt, hanem a túloldalon, a Trocadérónál Champions Parknak elkeresztelt rész is, ahonnan a torony tetejéig ívelő kábelen máris szaladgál a kamera fel-le, hogy péntek este minden bizonnyal lenyűgöző képeket prezentáljon a világnak, amikor majd ideérnek a zászlóvivő olimpikonok.