London 2012: Megérkezett a küldöttség második és a harmadik magyar csoportja

London 2012: Megérkezett a küldöttség második és a harmadik magyar csoportja

2012. 07. 22.
Megosztás

A szombati nap folyamán a Magyar Olimpiai Csapat két további csoportja is megérkezett Londonba: az asztaliteniszezők közül már a helyszínen tartózkodik az ötödik olimpiájára készülő Tóth Krisztina, valamint a két ötkarikás újonc Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám.

A késő esti órákban a tornászok is landoltak a Heathrow repülőtéren, fedélzetén a kétszeres világbajnok Berki Krisztiánnal, valamint Hidvégi Viddel, Böczögő Dorinával és a teniszező Szávay Ágnessel.

A délelőtti kontingenssel érkezezett Angliába a Magyar Olimpiai Bizottság részéről Török Olivér sajtóattasé is.

A magyar olimpikonok helyszíni létszáma ezzel 9 fő. Elsőként Detre Diána szörfös és Berecz Zsombor vitorlázó érkezett az olimpiára a hét elején.
A landolás majd a csomagfelvétel után az olimpikonok követték az "Olympic Family" tábla iránymutatásait az önkéntesek segítségével. A repülőtéren gyakorlatilag 1 perc alatt élesítették a sportolók akkreditációját.

A Magyar Csapat tagjai a román sportolókkal tartózkodnak egy szálláshelyen az Olimpiai Faluban. A Román Olimpiai Bizottság 104 főt delegált Londonba, 57 kísérővel.
Az Olimpiai Falu, a szervezés, a segítőkészség minden igényt kielégít, ráadásul a nap is kisütött. A szombati nap átlaghőmérséklete 18-20 C fok volt.