London 2012: Szerbia az esélyes

London 2012: Szerbia az esélyes

2012. 07. 20.
Megosztás

A Bradenton Herald újság honlapján gyakorlatilag beharangozó írást közöl a londoni olimpia férfi vízilabdatornája előtt.

A cikk nagy kérdése, hogy Szerbia meg tudja-e szakítani a magyar sorozatot. Kemény Dénes együttese az elmúlt három olimpiát úgy nyerte meg, hogy sorozatban 17 mérkőzésen nem talált legyőzőre a nyári játékokon.

Szerbia volt a legkövetkezetesebb csapat az elmúlt három évben. Tényleg igazi topválogatott, és azt gondolom, hogy a legkiegyensúlyozottabb együttes jelen pillanatban" – idézi a cikk Terry Schroedert, az amerikai válogatott szövetségi kapitányát.

Az írásban megemlítik, hogy a szerb csapat a torna legnagyobb esélyese, de a magyar válogatott sporttörténelmi tettre készül: sorozatban negyedik aranyérmét szerezné meg. (Még az 1900-as évek elején Nagy-Britanniának sikerült szintén tripláznia.)

A kilencszeres olimpiai bajnok magyar válogatottban azonban rengeteg rutinos játékos van: a cikk Szécsi Zoltánt, Kiss Gergelyt, Biros Pétert és Kásás Tamást emeli ki. A honlap idézi a magyar kapust, aki szerint lehetséges az újabb győzelem.

„Sokan mondták, hogy sorozatban háromszor olimpiát nyerni lehetetlen, mi mégis megtettük ezt. Úgyhogy négyszer egymás után is lehetséges" – Szécsi.

Mint ismert, a magyar válogatott első mérkőzését pont Szerbia ellen játssza a csoportkörben Londonban.

Természetesen a női tornáról is esik szó. A cikk szerint a nyolc résztvevő csapatból gyakorlatilag heten esélyesek a végső győzelemre. Nagy-Britannia kivételével bármelyik válogatott győzhet – köztük a magyar csapat is.

(Forrás: MTI)