London rajtszámait Tiszaújvárosban sorsolták

London rajtszámait Tiszaújvárosban sorsolták

2012. 07. 15.
Megosztás

Míg a négy évvel ezelőtti ötkarikás játékok előtt a világkupát, majd világbajnoki széria versenyt rendező osztrák Kitzbühel-t, a londoni olimpia előtt, a mai napon Tiszaújvárost érte az a megtiszteltetés, hogy a hagyományoknak megfelelően kisorsolhatták a résztvevő országok sportolóinak rajtszámait.

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) jelenlevő tisztségviselői, a spanyol Enrique Quesada csapatvezető, a dél-afriaki Casper Kriel Technikai Delegátus, az osztrák Fridrich Schwarz Technikai Asszisztens és a tiszaújvárosi Márkus Gergely sportigazgató a polgármesteri hivatal 1. emeleti tárgyalójában előbb egyenként borítékba helyezték az országokat, illetve sportolóikat tartalmazó sorsolási szelvényeket, majd elhelyezték azokat a sorsolási kerékben.

Ezt követően két ifjúsági olimpikonunk, a szingapúri csapatban bajnok Dudás Eszter (UNIQA Team - Újbuda) és a társaival hatodik Hankó Gábor (TVK-Mali TK) előbb, felváltva, a női versenyben kvalifikációt szerzett 31 nemzetet, azok sportolóit rangsorolták.
Az egyes rajtszámot Chile kapta meg. A Magyarországot képviselő Kovács Zsófia 6-os rajtszámmal versenyezhet, ami kedvező pozícióhoz segítheti őt az olimpián.
A 32 férfi nemzet közül az 1-es szám Costa Rica versenyzőjéé lett. A házigazda Nagy-Britannia, pontosabban az éremesélyes Brownlee-fivérek, Alistar és Jonathan, a 31-es és 32-es startszámot kapták meg.

A sorsolást, melynek eredménye pillanatokon belül felkerült az ITU honlapjára, már nagyon várta az az 55 női és 55 férfi triatlonos, akik augusztus 4-én, illetve 7-én indulhatnak a londoni játékokon.

Az olimpia rajtlistái: férfiak nők

(Forrás: Triatlon Nagyhét szervező bizottsága)