IMG 2131

Magyar olimpikon vízilabdás az egyetemi sport legmagasabb nemzetközi testületében

2023. 11. 22.
Megosztás

Húsz év után újra van magyar sportdiplomata a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) végrehajtó bizottságában, miután a kétszeres olimpikon vízilabdázó Ancic-Valkai Ágnest beválasztották az egyetemi sport nemzetközi szövetségének legfontosabb szervezetébe.

A Genfben megrendezett FISU tisztújító közgyűlésen összesen öt európai sportdiplomata került be a tizenöt fős bizottságba, és négy olyan ország – köztük Magyarország – amelyek az előző ciklusban nem rendelkeztek képviselettel a testületben.

IMG 7423
MEFS

A korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai 4. (Peking) és 6. (Athén) helyezett vízilabdázó beválasztásával 20 év után újra van magyar képviselő a nemzetközi szövetség legfontosabb szervezetében. „Köszönöm a magyar egyetemi sportnak a támogatást. Hatalmas megtiszteltetés, hogy képviselhetem a magyar érdekeket a FISU-ban. Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap az egyetemi sport itthon és nemzetközi vonalon is, és itt nemcsak az élsport a fontos, hanem a szabadidős oldal is. Az új bizottság tagjainak felét jól ismerem, mindenkivel van egy jó, együttműködő, támogató kapcsolat. Úgy gondolom, hogy eredményes munkát tudunk majd végezni az előttünk álló időszakban” – mondta Ancic-Valkai Ágnes, aki a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) nemzetközi igazgatója.

Ezt megelőzően – húsz évvel ezelőttig, 1987 és 2003 között – dr. Frenkl Róbert, a MEFS korábbi elnöke, a TF tanszékvezetője, a MOB elnökségének egykori tagja volt végrehajtó bizottsági tag a FISU-ban, illetve Petrich Géza 1965-1967 között.

Vízilabda-Eb - Magyarország-Spanyolország

Zágráb, 2010. szeptember 8. Valkai Ágnes örül, miután gólt dobott a Magyarország-Spanyolország női vízilabda-mérkőzésen, a zágrábi Európa-bajnokságon. A Magyar csapat 10-7 arányban győzött, így az 5. helyen végzett.

MTI/Kovács Tamás

(MEFS-MOB)