Magyar Zoltán: - Berkit távol kell tartani az olimpiai forgatagtól -

Magyar Zoltán: - Berkit távol kell tartani az olimpiai forgatagtól -

2012. 07. 20.
Megosztás

Az utolsó simításokat végzi a tornászos különítmény a július 21-i kiutazás előtt. A londoni olimpián Böczögő Dorina, Berki Krisztián és Hidvégi Vid képviseli Magyarországot ebben a sportágban.

A legtöbbet a lólengés világ- és Európa-bajnokától, Berki Krisztiántól várják. Így van ezzel Magyar Zoltán is. A Magyar Torna Szövetség elnöke sportolóként kétszer nyert olimpiát.

„Krisztián nagyon jó lelki alkat.
Ha ő összeszedi magát, és csak a feladatára tud koncentrálni, akkor nem lehet nagy baj” – mondta Magyar. „Fizikálisan felkészült, lelkileg is egyben van. De ne felejtsük el, hogy ez egy olimpia!

Itt nem csak az van, mint egy világbajnokságon, ahol meg kell verni az ellenfeleket. Egy olimpián a többi olimpikonnak az eredménye is esetlegesen befolyásolhatja egy adott versenyzőnek a teljesítményét. Ezért kértem meg a szakmai stábot arra, hogy próbálják meg egy picit eldugni Krisztiánt. Mert mi történik? Lemegy például reggelizni, aztán mondják, hogy ennek vagy annak nem sikerült valami, vagyis információ, információ, információ! Azokra kint nem lesz szükség. Ez egy vizsga mindannyiunknak – tette hozzá Magyar Zoltán.

(Forrás: torna szövetség)