MA1 4523

Major Veronika a 8. helyen zárt a légpisztolyosoknál

2024. 07. 28.
Megosztás

Az alapversenyből az első helyen jutott a döntőbe Major Veronika a légpisztolyosok 10 méteres számában, ahol a fináléban a 8. helyen végzett.

Major Veronika áprilisban szerezte meg a kvótáját, ami késeinek tűnhet, ellenben a saját elmondása szerint azóta már lendületből ment tovább, úgyhogy még talán jól is járt. Az alapversenybeli eredményére mindenesetre jó hatással lehetett az említett lendület és fenntartott koncentráció, hiszen folyamatosan javuló, 582 pontot hozó teljesítménnyel az első helyen lépett a nyolcas fináléba.

Ott aztán már a kezdés előtti bemutatás is lelkesítő volt, hiszen a dél-koreai és az indiai riválisa mellett ő kapta a legnagyobb támogatást: mindegy, hogy a Francia Nemzeti Lőtér a fővárostól vagy 300 kilométerre, Chateauroux-ban található, a magyar drukkerek ide is eljöttek.

MA1 4585
MOB-Média/Molnár Ádám

Maga a verseny azonban nem kezdődött jól, mert az első szakaszban Major ugyan az ötödik helyen állt 9.7 és 10.1 közötti találatokkal, de a másodikban a hetedik helyre csúszott 9-esekkel, ezért az első kiesés határnál pedig 10.6-ot kellett volna lőnie a folytatáshoz.

Ám csupán 8.2-t sikerült, ezzel pedig a 8. helyen fejezte be a szereplését.

MA1 4656
MOB-Média/Molnár Ádám

VÉLEMÉNY

Major Veronika: „Sajnos a mi számunkban nem számít, hogy az első helyről jutottam a döntőbe, hiszen ott nulláról kezdődik újra. De nagyon örülök, hogy megszereztem a finálénak, hogy megszereztem a legjobb olimpiai helyezésem, ez jó tapasztalat a következő versenyszámra.

A koncentrációm és a technikám is jó volt, át fogjuk gondolni, hogy mely tényezőkre kell jobban figyelnem. Összességében elégedett vagyok, de természetesen volt izgalom, nem tudnék olyan embert mondani, aki egy olimpiai döntőben nem izgul. Ám fejben is jól dolgoztam, nyugodt tudtam maradni, most ez erre volt elég.

Tegnap is jól ment az alapversenyben, szeretném ugyanezt a munkát elvégezni a sportpisztoly-versenyben is. Nagy lendülettel és hátszéllel fogok megérkezni!”

MA1 4669
MOB-Média/Molnár Ádám

Major Veronika előtt másik három magyar is lőtt, csak ők még a légpuskások 10 méteres selejtezőjében.

Mészáros Eszter jól is kezdett, az első harminc lövést után a 6. helyen állt, végül 628.6 körös eredménnyel a 15. helyen zárt – a döntőbe az első nyolc helyezett került.

„Megtettem minden tőlem telhetőt, örülök, hogy nyugodt tudtam maradni végig. Az eredményemet nem nagyon tudom hova tenni, nem is igazán jó, nem is igazán rossz – nyilatkozta Mészáros Eszter, akinek legalább az egészsége javul, hiszen torokgyulladással érkezett Franciaországba, ami még a tegnapi vegyescsapat-versenyben is hátráltatta. – Most már teljesen jól érzem magam, a betegségen túlvagyok. A kezdés után a szokásosnál lassabb ritmusban lőttem szépen, folyamatosan. Nem idegeskedtem szinte semmin. Sajnos a vége felé kicsit gyengébb lett, de azzal is dolgoztam és az eredménytől függetlenül szépen megcsináltam az egészet.”

Péni 4 3
MOB-Média/Molnár Ádám

Ezután következtek a férfiak, másképpen a két honfitársunk, Pekler Zalán és Péni István a férfi légpuska alapversenyében.

A négyszeres Európa Játékok-győztes Pekler 628.,4, míg a többszörös Európa-bajnok, idén e számban Eb-második Péni 628.3 kört ért el a 60 lövés során, amivel Pekler a 17., Péni a 18. helyen végzett, ám ez nem volt elég a döntőhöz.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.