20240724 MA asztalitenisz edzes 019

A rózsaszín dizájn is feldobja asztaliteniszezőinket

2024. 07. 24.
Megosztás

Kedden megérkeztek, szerdán már asztalhoz is álltak asztaliteniszezőink a párizsi olimpián. No, egyelőre még nem a versenyen, hanem edzésen, ahol az utolsó finomhangolásokat végzik a szombati kezdés előtt, az Arena Paris Sud csarnokában. A három versenyző jó hangulatban, elégedetten tesztelte az edző- és a versenyasztalt, ötszörös olimpikonunkat még a rózsaszín dizájn is feldobta. Kisorsolták a női egyes és a vegyespáros küzdelmeket.

Póta Georgina a világranglistáról jutott ki a játékokra, ahol egyesben állhat majd asztalhoz. A sportoló az ötödik olimpiájára érkezett a francia fővárosba, így jelentős ötkarikás tapasztalattal rendelkezik.

„Egy napja vagyunk Párizsban, nagyon sok új benyomás még nem ért. Tetszik a terem, a rószaszín asztalcsík, ami korábban fehér volt, most feldobja nagyon az asztalt. Minimális alakítás még várható a pálya szélén, miután az oldalpalánkok alsó része alatt kigurul a pályáról a labda, vélhetően azokat még kiegészítik. Az első edzésre utazva kimaradt ugyan a buszunk, ami okozott némi izgalmat; másfél órás edzéslehetőségeink vannak, de végül belaktuk mindkét termet a csarnokban. A falu teljesen rendben van, nagy méretű és jól néz ki, az ágyak nekem teljesen megfelelnek, az étterem kínálatát kíváncsian várom" – mondta a MOB médiacsapatának a kétszeres Európa-bajnok sportoló.

20240724 MA asztalitenisz edzes 012
MOB-Média/Molnár Ádám

Ecseki Nándor és Madarász Dóra a vegyes párosok küzdelmeiben fog részt venni.

„Nagyon élvezem az első napokat, főleg azután, hogy Tokióban a Covid miatt egy zárt olimpián vehettem részt, ez így nagyon sok új élményt jelent. Tetszik az, hogy sokan vannak a helyszíneken, a közösségi terekben, fantasztikus élmény így az olimpia. Az edzőterem, a versenyhelyszín is kiváló, nagyon jó körülményeket tapasztalok. Rengeteg új inger ér minket, olyan, mintha már napok óta itt lennénk" – fogalmazott a Tokióban csapatban 9. helyezett, négyszeres Európa-bajnoki bronzérmes Madarász Dóra.

20240724 MA asztalitenisz edzes 011
MOB-Média/Molnár Ádám

„Ma volt az első edzésünk, nagyon szuperek a körülmények mind a beütő- mind a versenyteremben. Rögtön meg is jegyeztem, hogy nagyon ritka az olyan terem, ahol egyik irányból sem süt a szemembe a fény. Az asztalok nagyon jó minőségűek, a labdák is rendben vannak, és a faluban is jó körülményeket tapasztaltam. Semmi ok a panaszra, nagyon szuper eddig minden, úgy látom, minden adott ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsunk. Szeretném kihozni magamból a maximumot fizikálisan és mentálisan is, ez a célom. A menetelés sorsolásfüggő, úgy érzem, jó formában vagyunk, és van még pár napunk szombatig" – foglalta össze az első olimpiáján résztvevő, Európa Játékok-második Ecseki Nándor.

Az asztaliteniszezők versenyei szombaton kezdődnek és augusztus 10-én fejeződnek be.

20240724 MA asztalitenisz edzes 030
MOB-Média/Molnár Ádám
Tt sorsolas
FAcebook/ITTF

Szerdán sorsolták az asztalitenisz egyes és verseny páros csatározásokat. Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra duó a vegyes párosok küzdelmében a világranglista 4. Wong Chum Ting, Doo Hoi Ken hong-kongi kettőssel találkozik a nyolc közé jutásért. A duók a július 27-én 16.30 órakor kezdődő programban találkoznak. A női egyéniben Póta Georgina a 64-es táblán a 24. kiemelt német Shan Xiaona-val mérkőzik. Az egyesek mérkőzéssorrendje még nem ismert.

A sorsolás: női egyes 64-es tábla vegyes páros nyolcaddöntő

20240724 MA asztalitenisz edzes 031
MOB-Média/Molnár Ádám

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.