Téli olimpiai kvótákat osztanak a stockholmi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon

Téli olimpiai kvótákat osztanak a stockholmi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon

2021. 03. 23.
Megosztás


Még be sem fejeződtek az elhalasztott tokiói nyári olimpia kvalifikációs versenyei, Stockholmban már pekingi téli olimpiai kvótákat osztanak a héten műkorcsolyában és jégtáncban.

A nőknél a 2019. évi EYOF magyar indulója, Láng Júlia, párosban Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk, jégtáncban a Yanovskaya Anna és Lukács Ádám duó képviseli a magyar színeket. A svéd fővárosban 39 ország 184 versenyzője verseng az olimpiai kvótákért. Férfi és női egyéniben 24 műkorcsolyázó, párosban 16, jégtáncban 19 duó szerezheti meg az olimpiai indulás jogát.

Az első versenynapon, szerdán 10 órától a nők mutatják be rövidprogramjukat.

A verseny lebonyolítása változik, mivel korábban a rövidprogram után sorsolták a kűrben jégre lépők sorrendjét. Most a koronavírus-járvány miatt nem lesz sorsolás, hanem a rövidprogramban elért eredmények alapján fordított sorrendben futhatják le kűrjüket a sportolók.

Akiknek nem sikerül az olimpiai kvóta megszerzése a világbajnokságon, azok szeptember 22. és 25. között Oberstdorfban, a Nebelhorn Trophy-n válthatják meg repülőjegyüket a pekingi olimpiára. Németországban 6 férfi és 6 nő, 3 páros és 4 jégtáncos kvóta kerül kiosztásra.

A világbajnokság programja és az eredmények online itt követhetők.

(MOB; fotó: MOB/Szalmás Péter)