Fogl soma mobcast

„Márpedig, Soma, úszni fogsz!”

2023. 11. 17.
Megosztás

Vogel Soma világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes vízilabdázó. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Team Hungary hetente jelentkező podcastjának kilencedik felvonásában a Ferencváros hálóőrét Szabó Szilárd kérdezi. A MOBCast az Allianz támogatásával jött létre.

Ötös gyilkos a beceneve, de nem csak az ötméteresek védéséről lesz szó. Édesapja, Vogel Zsolt anno Benedek Tiborékkal BEK-et nyert, később fiának is edzője lett. A két legenda egykor jó barátok voltak: „Tibi, Varga Zsolt és apa – ők hárman egy kis brigád voltak”. Soma szereti a karórákat, mégsem állítja benne a pontos időt – ez amolyan rituálé nála. Mindemellett kávéfanatikus…

Igaz, hogy nagyon lusta gyerek voltál?

Nagyon is igaz. Sok idő kellett, hogy kinőjem, és megszeressem a munkát. Amikor úszni tanultam, a Fradiban a kisvízben hosszú ideig nem akartam a foglalkozásokon részt venni, nem akartam lefárasztani magam, inkább kiültem a partra. ’Márpedig, Soma, úszni fogsz!’ – mondta az úszóoktató.

Édesapád egykori újpestiként lett a Fradi edzője. Ez sok sportágban elképzelhetetlen.

Nálunk a családban nem volt ellentét, ha valaki a rivális klubba ment. Apu az Újpestben nőtt föl, soha nem volt arról szó, micsoda bűn, ha ezután a zöld köpenyt veszi fel. Nálam adott volt, oda születtem a Népligetbe. Nekem csak érdekesség ennek felemlegetése.

Soma a podcastban beszél a világbajnoki győzelemről és természetesen olimpiáról is.

A teljes beszélgetés az alábbi MOBcastban megtekinthető.