Előzetes igényfelmérés a tokiói olimpia magyar médiarészvételére

Megismételt igényfelmérés a tokiói olimpia magyar médiarészvételére

2020. 07. 08.
Megosztás


Mint az mindenki számára ismert, a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat a világméretű COVID-19 koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztva, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik Tokióban. A megváltozott körülményekre való tekintettel a Magyar Olimpiai Bizottság újra felméri az igényeket a magyar médiarészvétellel kapcsolatban.

Kedves Kolléga!

A MOB arra kíváncsi, hogy „E” kategóriában mely médiumok, hány főt kívánnak – újságírót, fotóst, médiamunkatársat – küldeni és akkreditálni a közel egy év múlva rajtoló játékokra.

A sajtó számára az akkreditációs folyamat a korábbi olimpiákhoz hasonlóan továbbra is többlépcsős. Az első határidő – Press by Number – 2020. július 22. (szerda), 16.00 óra; a MOB eddig kéri a sajtóakkreditációra igényt tartó orgánumok írásban történő visszajelzését. Kérjük, a válaszlevélben jelöljétek meg a szerkesztőség vezetőjét és a kapcsolattartót egyaránt. A névszerinti igényeket az ezt követő időszakban fogjuk felmérni.

Magyarországnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által meghatározott számú ún. „E” és „EP” kategóriájú kvótái vannak (írott és online média, valamint fotósok), melyeknek elosztása kizárólag a Magyar Olimpiai Bizottságon keresztül történik. A meghatározott kvótán felül további akkreditációk igénylésére nincs lehetőség.

Amennyiben nagyobb lesz az igény, abban az esetben a magyar sajtó jelentős, nagy példányszámú (online esetében a számottevő napi egyedi látogatóval bíró) médiumai, az olimpiai sportágakkal, az olimpizmussal rendszeresen foglalkozó országos napilapok és hírportálok prioritást élveznek.

A visszajelzéseket kérjük 2020. július 22-ig Szabó Andrásnak, a MOB kommunikációs vezetőjének elektronikusan elküldeni az [email protected] és másolatban Vasvári Ferencnek a [email protected] címre.

Ha bármi kérdésed van az akkreditációval kapcsolatban, keress bennünket!

Budapest, 2020. július 8.

Szabó András kommunikációs vezető (+36) 30 911 3410
Vasvári Ferenc, kommunikációs főmunkatárs (+36) 30 901 9782