Mi lett volna, ha Kapás Boglárka nem hagy ki négy hónapot?

Mi lett volna, ha Kapás Boglárka nem hagy ki négy hónapot?

2014. 08. 26.
Megosztás

A kérdés megfejthetetlen, mégis elgondolkodtató: mi lett volna, ha Kapás Boglárka betegsége miatt nem kényszerül a barcelonai világbajnokság és a berlini EB között négy hónap kihagyására, ami - a váratlan fejleményeket a másik oldalra nézve - az ellenfeleknek tetemes előnyt biztosított.

"Igyekszem már a lehető legkevesebbet foglalkozni a múlttal, pontosabban a rossz dolgokkal, most például, hogy egyet aludtam már a berlini Európa-bajnokságra, csak örömöt és elégedettséget érzek" - így sommázta a véleményét a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó Kapás Boglárka, aki a 800 gyorson, tehát a fő versenyszámában bronz-, az 1500-on viszont ezüstérmet nyert, emellett a 4x200 méteres váltó tagjaként is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

"Kicsit bánt, hogy a 800-on nem tudtam megvédeni a két éve Debrecenben kivívott első helyemet, bőven vigasztal viszont, hogy felnőtt világversenyen most először vehettem át három érmet, ráadásul a 400 gyorson is a döntőbe kerültem, ahol az ötödik helyet sikerült megszereznem."

Annak ellenére, hogy most az 1500-on végzett jobban, továbbra is a 800 méteren szeretne a leginkább bizonyítani, amire bőven van még ideje, hiszen áprilisban még csak a 21. életévét töltötte be.

"A 800-on vagyok a legerősebb és ezen a távon szeretném a lehető legjobb helyezést elcsípni a jövő évi világbajnokságon - folytatta a BVSC büszkesége, aki tavaly a barcelonai VB-n ebben a versenyszámban negyedik helyezettként már nagyon közel került a dobogóhoz. - Kérdés, hogy a nálam is fiatalabbak közül kik jönnek még fel az élvonalba, az viszont egészen biztos, hogy soha többé nem szeretnék előnyt adni az ellenfeleimnek!"

Idén decemberben a dohai rövid pályás VB-n is bizonyítani szeretne, de az sem elképzelhetetlen, hogy ott lesz a Világkupa szingapúri, tokiói és pekingi állomásain is. Érhetően Szingapúrba vágyik vissza a legjobban, ahol négy esztendővel ezelőtt a 200 pillangón és a 400 gyorson is aranyérmet nyert a nyári ifjúsági olimpiai játékokon. Most viszont először is két hét szabadság vár rá, illetve inkább csak egy...

"Mandulaműtét miatt ismét kórházba kell mennem, de ezt szerencsére ezúttal önkéntesen tehetem. Sok gondot okoztak eddig a kisebb-nagyobb betegségek, de most ettől a problémától is megszabadulhatok, és akkor tényleg már csak a versenyzésre, no és az egyetemi tanulmányaimra összpontosíthatok" - mondta befejezésül Kapás Boglárka.

(Telekom Sporthír Szolgálat - Szalay Péter)