Miklós Edit: „Csak arra gondoltam: have fun!”

Miklós Edit: „Csak arra gondoltam: have fun!”

2012. 12. 03.
Megosztás

Miklós Edit megint pontszerzőként zárt a Világkupa-sorozat szombati lesikló versenyében, a kanadai Lake Louise-ban. A magyar alpesi síző az előző napon elért 30. helyét követően a 26. lett.

Edit a két sikeres lesikló futam után nyilatkozott arról, hogyan élte át a két versenyt.

„A pénteki futam, fárasztó, hosszú volt. 2 órát vártunk fent, de hamar eltelt az idő. Szerencsénkre nem volt hideg és szél. A 2 órás várakozás alatt legalább 3-szor vetkőztem le. De szerencsére nem jártunk úgy, mint Sochiba, ahol nem engedtek lecsúszni a zord időjárási körülmények miatt... De emiatt nem idegeskedtem, a sok várakozásba belenyugodtam!

Mikor a rajtban álltam, csak arra gondoltam: have fun! Tetszik ez a pálya, és csak élvezni akartam. A pálya felső részén jól mentem, kiválóan csúszott a léc. De aztán a középső szakaszon rontottam azzal, hogy a technikás részen nem tudtam olyan jól meghúzni az íveket. Ezt éreztem én is, de a részidőn is látszott.

A vége megint jól sikerült. Itt laposabb volt a pálya, viszont jól csúszott a lécem. Amikor a célba beértem, és megláttam, hogy 24. vagyok, nagyon megörültem, ki is ment az eszemből, hogy meg van fent pár jó versenyző. Számoltam a helyezéseket,.. Addig kalkuláltam, míg már 31-nek számoltam magam! Már el is szomorodtam, de a végén még odalestem a táblára, és fülig ért a szám, mikor megláttam, hogy 30. vagyok!

Csak egy pont, de kezdésnek nekem az is jó volt. Sokan gratuláltak nekünk. Meglepett, hogy ennyire követnek, figyelnek.

A második napon egy újabb lesikló futam várt rám. Az első 20 versenyző elfogadható időjárási viszonyokban futhatott, aztán valamivel előttem elkezdett havazni. A rajtban megint evvel a gondolattal álltam be: Have fun! És élveztem is! Most a fenti részen nagyobb volt a hátrányom, de a technikás szakaszon eredményesebb voltam, így lendülettel tudtam rámenni a lapos részre, ezért sikerült 9. részidőt mennem a meredek után. Mikor megláttam a 2.70 hátrányomat és a 25. helyezést, megnyugodtam. Tudtam, hogy javítottam 1 másodpercet a péntekihez képest. Végül sikerült a 26. helyen maradnom! Boldogok voltunk edzőmmel, Stark Marcival!

Köszönöm a biztatásokat, a gratulációkat, és köszönet a támogatóimnak!”

Editre még egy verseny vár, ahol szuper-G-ben is bizonyíthat.

Forrás: Gémes Renáta