Miklós Edit: "Megmutattam, mire vagyok képes!" (videóval)

Miklós Edit: Legyen az ifi olimpia szép belépő a felnőtt olimpiára!

2016. 01. 17.
Megosztás

Miklós Edit, a magyar alpesi sísport kiemelkedő egyénisége decemberben Kanadában kezdte a 2015-2016-os versenyidényt. Fő száma a lesiklás, de egyre több Szuper G-versenyen is rajthoz áll. Az olimpiai 7. helyezett sportoló néhány napig Magyarországon tartózkodott - többek közt díjazták az Év sportolója-gálán -, járt a MOB-székházban, interjút adott a mob.h-nak, és természetesen az ifjúsági olimpiára készülő fiataloknak is üzent...

Mint mondta, idén nem rendeznek világbajnokságot az alpesi sízésben, így célja, hogy a világkupákon minél jobban szerepeljen. Az év rajtja is jobban sikerült, mint az előző évadban, már 17. a lesiklás világranglistáján. Szeretne minden versenyén a legjobb 10-ben végezni, továbbá a Szuper G szakágban is minél jobban szerepelni.

A sportújságírók a 2015-ös év eredményei alapján az év második legjobbjának szavazták az úszó Hosszú Katinka mögött, a hölgyek versenyében. Nagyon meglepte ez az eredmény, és számára ez nagy dicsőség, ami még jobb eredményekre serkenti.

A 28 éves sportolónak nem adatott meg, hogy ifjúsági olimpián rajthoz álljon - az elsőt 2012-ben Innsbruckban rendezték, akkor már javában felnőtt versenyző volt - , de bíztatja fiatal sporttársait. "Az idei II. Téli Ifjúsági Olimpia Játékokon adjanak bele mindent, hogy minél jobban szerepeljenek. Minden bizonnyal nagy élményt nyújtanak majd a Norvégiában eltöltött napok. Legyen ez számukra egy szép belépő a későbbi felnőtt olimpiára!"


(MOB/BL, fotó: MOB/Kovács Anikó)