Miklós Edit: "Mindíg csak a következő kapukra koncentrálni!"

Miklós Edit: "Mindíg csak a következő kapukra koncentrálni!"

2014. 02. 14.
Megosztás

A Havazin stábja is jelen volt azokban az izgalmas percekben, amikor Miklós Edit sikerei felé száguldott a női alpesi sízők lesikló számában.

Szocsiban a meleg időjárás miatt sok pályán a hó minősége már nem volt ideális a hét közepére, ami megnehezítette a sízők életét. De ez az olimpiai hét nem ettől volt igazán érdekes a számunkra, hanem egy magyar lány szenzációs száguldása miatt, aki minden idők legjobb magyar olimpiai eredményét érte el a sísportban először egy 16. helyezésével, melyet szuperkombinációban szerzett, majd lesiklásban, ahol a 7. lett, és ezzel újra sítörténelemet írt. A vasárnapi Havazinban felidézzük olimpiai 7. helyezett sízőnk, Miklós Edit sikerét és a többi magyar versenyző szereplését is a téli olimpián.

A Havazin évek óta figyelemmel kíséri Miklós Edit pályafutását, Magyarországra igazolása óta, vagyis 2010-től állandó szereplője a műsornak. Már akkor beszámoltunk rendkívüli teherbírásáról, szívósságáról, példamutató szorgalmáról, első sikereiről, amikor még csak a magyar sportági vezetők, edzők látták a siker lehetőségét, és Edit rendkívüli sportolói tulajdonságait.

Egy korábbi interjúban, melyet az első világkupapontjainak megszerzése után 2012 februárjában adott a Havazinnak, versenyfilozófiájáról is beszélt: „Az a lényeg, hogy magabiztos legyen az ember, és meg akarja valósítani az álmait, ne adja fel, küzdjön értük. Hibamentes menetet nem lehet csúszni, de azonnal el kell felejteni, ha hibázol, és mindig csak a következő kapukra koncentrálni.”

A Havazin vasárnap a téli olimpia híreivel és a megszokott rovataival 11:50-kor jelentkezik az RTL Klubon.

(Havazin, Fotó: MOB/Kovács Anikó)