Miklós Edit: „Csak arra gondoltam: have fun!”

Miklós Edit St. Moritzban folytatja

2013. 12. 14.
Megosztás

11 nap múlva karácsony, Miklós Edit azonban még messze nem az ünnepekre készül.

Helyette épp az alpesí sí Világkupa st moritz-i futamára edz, ahol ma pályabesízést tartanak.

Az amerikai Breaver Creeket és a kanadai Lake Louiset követően a magyar alpesi síző
több, mint 1 hónap után végre hazaérkezett Európába. Az edzője egyetlen pihenőnapot engedélyezett a versenyzőnek, amit az időeltolódás miatti regenerálódásra fordított Edit.

- Ennek a szezonnak konkrét – nem titkolom, hogy pontszerző - célokkal indultam neki. Úgy érzem jól sikerült a felkészülésem, éppen ezért jó eredményekre is számítottam. Az idő elmaradásaim látványosan javultak, de sajnos ez sem volt elegendő eddig a harmincba jutáshoz, igaz nem sok választott el tőle. Vagyis pontok nélkül tértem vissza Európába. Kedden érkeztünk Münchenbe, szerdán pihentem, tegnap pedig már óriás műlesiklást edzettünk Kühtai-on az osztrák versenyzők társaságában. – mesélte Edit.

A világ kupa futam előtt a svájci St Moritz-ban ma két lesiklást engedélyeznek a versenyzőknek az óriás műlesikló pályán. Miklós Edit egészen jól ismeri ezt a lejtőt, párszor már versenyzett rajta.

- Egy kellemes versenypályáról van szó, szép, széles ívekkel. Jó érzés itt lenni, mert szép emlékeim fűződnek ehhez a síparadicsomhoz. A mai edzés jól ment, remélem mindez megmarad a versenyre is. - mondta Miklós Edit.

A magyar síző szombat délelőtt 11 órakor szuperóriás-műlesiklásban, vasárnap 10.30-kor pedig óriás-műlesiklásban áll rajthoz.

(Gelencsér András)