IMG 20200831 114634 scaled

Mint egy nagy család

2020. 09. 28.
Megosztás

Tokió egyik debütáló sportága lesz a 3×3-as kosárlabda. Női válogatottunk is a legjobb úton halad a Japán főváros felé, ám sziporkázó személyiségük a pályán kívül is érvényesül.

Tokió egyik debütáló sportága lesz a 3×3-as kosárlabda. Női válogatottunk is a legjobb úton halad a Japán főváros felé, ám sziporkázó személyiségük a pályán kívül is érvényesül.

A héten debütál „Kire igaz?” sorozatunk legújabb része YouTube csatornánkon, melyben ezúttal 3×3-as női kosárlabda-válogatottunk tagjait faggattuk. Elöljáróban annyit elárulhatunk, szem nem marad szárazon a…nevetéstől! ?

Ám ha már nálunk jártak, nem engedtük el a csajokat anélkül, hogy ne dobtak volna kosárra…

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sose csalnánk a vágással, a #magyarcsapat 3️⃣✖️3️⃣kosaras lányai egyszerűen csak ilyen jók, bármilyen szögből rádobják a labdát. ? . . . #magyarock #mivagyunk #3x3basketball #basketball #fakethrows

Olympic Team Hungary (@magyarock_olympicteam_hungary) által megosztott bejegyzés, Szept 23., 2020, időpont: 8:10 (PDT időzóna szerint)

Hát igen, nekik minden sikerül! ?

Még a karantén se tudott kifogni rajtuk. Ahogy Medgyessy Dóra alias Megyó elmondta, ő az elmúlt 15 évben nem pihent annyit, mint az elmúlt időszakban; kertészkedett, sok időt töltöttek a szabadban is, de természetesen az egyéni edzéseket sem hanyagolta el. A lányok mind egyetértettek abban, hogy ez az edzésforma nem a legideálisabb hosszú távon, viszont az sem elhanyagolható, hogy ilyenkor olyan erősítő és egyéb fejlesztő gyakorlatokat tudnak csinálni, amelyekre amúgy szezon közben és csapatban nincs annyira lehetőségük.

Papp Dia azon szerencsések közé tartozott, akiknek az anyaegyesülete biztosította a termet a gyakorláshoz, természetesen csak azután, hogy enyhült a karanténhelyzet. Theodorán Alexandra is otthon fejlesztette magát, még egy mobil kosárpalánkot is beszerzett otthonra, bár saját elmondása szerint egy lebetonozott udvari is kellett volna még pluszban hozzá, de leleményes kosaras megoldja. A csapat amerikai-magyar tagja Cyesha Goree, miután márciusban lezárták a szezont, még haza tudott utazni Arizonába, ahol kiszállítással tartotta karban magát fizikailag, de azért a szomszédos kosárlabdapályán is fejlesztette a dobásait.

A lányok olyanok, mint egy szép nagy család, hiszen amikor véget ér az 5×5-ös szezon, gyakorlatilag az egész nyaruk egy végeláthatatlan edzőtábor, összetartás. Az összhang látszik is rajtuk, ami reméljük kvótában is testet ölt majd jövőre a két kvalifikációs lehetőség egyikén. Tokióba még négy kiadó hely van, az utolsó tornát pedig, amelyen meg lehet váltani a repjegyet – jelen állás szerint – Budapesten rendezik majd jövő tavasszal. Mi kívánjuk, hogy legyen szerencsénk hozzájuk Japánban is, hiszen igazán üde színfoltjai lennének ők a Magyar Csapatnak.