A héten döntenek, Siti Bea vezeti-e a vb-n a női válogatottat

Böhnnek újabb kemoterápiás kezelésre van szüksége

2013. 07. 03.
Megosztás

Újabb kemoterápiás kezelésre van szüksége Karl Erik Böhnnek, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának.

A négy hónapig leukémiával kezelt, februárban három hétig kómában levő Böhn tizenkét nappal ezelőtt hagyta el a kórházat, abban a reményben, hogy sikerült áttörést elérni a harcában. A tervek szerint néhány hétig otthon erősödött volna a csontvelő-átültetés előtt, amely során a húga lesz a donorja – írja a Nemzeti Sport Online.

Böhn kedden kontrollvizsgálatra érkezett a kórházba, ahol szomorú hírt közöltek vele:
„Hétfőn be kell mennem a tonsbergi kórházba egy újabb, hat napig tartó kemoterápiás kezelésre. Utána is várhatóan két hetet még benn kell töltenem. Nem ez volt az eredeti terv, reméltem, hogy augusztusig otthon maradhatok" – mondta Böhn, aki a hozzá közel állókat már értesítette a kedvezőtlen fordulatról. Néhány nappal ezelőtt Böhn a legnagyobb közösségi portálon köszönte meg az érte aggódók biztatását.

„Múlt hónapban beszéltem utoljára Karl Erik Böhn kapitánnyal: most a legfontosabb a gyógyulás, ezért sem említettem őt a hiányérzeteim között, hisz harcot vív a betegségével, a nehezén már túl lehet, de most erre kell koncentrálnia. A szövetségi kapitány kérdése valóban aktuális, hiszen el kell döntenünk, ki készítse fel a női válogatottat a vb-re, és ki irányítsa majd őket decemberben. A feladat Siti Beára várhat, a héten még egyeztetnem kell vele, utána döntjük el, miként erősítjük meg a szakmai stábot. A döntésünkből is világos lesz, Böhn marad a kapitány, amint játékra jelentkezik, visszakapja a karmesteri pálcát. A világbajnokságon talán annak van esélye, hogy nézőként ott legyen velünk. Siti ideiglenes kinevezésének van esélye, Bea felkészült, elfogadja a csapat is, ez motiválja a választásunkat majd” – mondta a norvég tréner kapcsán Vetési Iván szövetségi elnök.

(Forrás: NSO)