MOA: Olimpiai iskolák és körök vezetői tanácskoztak a MOB-székházban

MOA: Olimpiai iskolák és körök vezetői tanácskoztak a MOB-székházban

2017. 10. 06.
Megosztás


A Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) főtitkára, Lehmann László vezetésével tanácskoztak a Magyar Olimpiai Bizottság székházában csütörtökön az olimpiai iskolák és az olimpiai baráti körök vezetői. A résztvevők többek közt tájékoztatást kaptak a MOB új vezetéséről és az újjáválasztott MOA-tanácsról.

Az olimpiai körök és az iskolák őszi megbeszélése hagyomány a Magyar Olimpiai Akadémiában.

Lehmann László tájékoztatást adott a jelenlévőknek arról, hogy május 2-a óta Kulcsár Krisztián a MOB elnöke, augusztusban pedig Vékássy Bálint vette át a főtitkári feladatokat. A Magyar Olimpiai Akadémia elnöke továbbra is dr. Aján Tamás, a főtitkár pedig a korábbi Sportiskolai programvezető, Lehmann László. A sportvezető bemutatta az újjáválasztott MOA-tanácsot, ismertette az akadémia ügyrendjét. A MOA-főtitkár beszélt az elmúlt időszak fontosabb akadémiai eseményeiről, ismertette az őszi, 69. MOA Vándorgyűléssel kapcsolatos jelentősebb tudnivalókat.

A megbeszélésen az intézményvezetők és a körvezetők is rövid tájékoztatást adtak az iskolájuk és a baráti kör kiemelt akadémiai programjairól, így a névadóval kapcsolatos megemlékezésekről, olimpiai iskolák közötti sportversenyekről.

(MOA)