Olimpiai vándorgyűlés október 15-én, Erzsébetligeten

Olimpiai vándorgyűlés október 15-én, Erzsébetligeten

2022. 10. 05.
Megosztás


Október 15-én, szombaton, a XVI. kerületi Önkormányzattal és a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Körrel közösen rendezi a Magyar Olimpiai Akadémia a MOA 76. Vándorgyűlését a XVI. kerületi Erzsébetligeti Színházban. Az esemény öt év után, a 2017-es, 69. vándorgyűlés után tér vissza a Kertvárosba.

Az esemény programja, részletek

Találkozó azok részére, akik részt kívánnak venni a délelőtti programon: Erzsébetligeti Színház (1165 Budapest, Erzsébet-liget). Regisztráció 9.00-9.30 között.
9.45. A vendégek köszöntése és a kiállítás megnyitása. Köszöntőt mond Kovács Péter, Budapest XVI. kerület polgármestere, Fábián László MOB-főtitkár és Hóbor Béla, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör elnöke. A kiállítást Abonyi János, a VVOBK alelnöke nyitja meg. Narrátor Riersch Tamás, a Varjú Vilmos OBK titkára.
A kiállítás megtekintése.
10.15. Indulás a kerület megtekintésére 2 autóbusszal. A csapatot vezeti és a kerületet bemutatja: Kovács Péter, Budapest XVI. kerület polgármestere és Szász József alpolgármester/Szatmáry László önkormányzati képviselő. A szentmihályi uszodánál megkoszorúzzuk Konrád Ferenc emléktábláját. Az uszoda névadója ugyanis pont öt éve volt. Ez egy ötperces esemény, a nagyon idősek nem szállnának le.
12.00. Visszaérkezés az Erzsébetligeti uszodához. A kerület olimpikonjainak új emléktáblájának avatása az Erzsébetligeti Rátonyi Gábor uszoda előtt. Az eseményen beszédet mond Decsi András, a kardvívó-válogatott vezetője és Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség korábbi elnöke. Koszorúzás. (Koszorúznak: MOB/MOA, Önkormányzat/Uszoda, Varjú Vilmos OBK) Meghívott vendégek, akik a táblán szerepelnek.
12.30 – 13.30 Ebéd az Erzsébetligeti Étteremben.
Séta az Erzsébetligeti színházhoz.
14.00. A MOA 76. Vándorgyűlése az Erzsébetligeti Színház színháztermében.
Regisztráció, majd az aláírás után mindenki megkapja a reprezentációs tasakot.
Himnusz.
Narrátor Riersch Tamás, aki külön köszönti a megjelent olimpikonokat, vendégeket.
Polgármesteri köszöntő: Kovács Péter, Budapest XVI. kerület polgármestere. Hivatalos köszöntők: Győr Béla MOA-főtitkár, Hóbor Béla, a Varjú Vilmos OBK elnöke.
14.20. Besztercebánya 2021. Az nyári EYOF szakmai értékelése. A jövő évi tervek, olimpiai előkészületek. Előadó dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgatója.
14.45. A kerület sportja. Előadó Kovács Péter, polgármester.
15.10. Birmingham 2021 Világjátékok értékelése. Előadó: Vargáné Andrejkó Edina, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára.
15.30. Szünet (kávé, üdítő az előcsarnokban, épületen belül).
15.50. In memoriam. Megemlékezés az előző vándorgyűlés óta elhunyt olimpikonokól, sportvezetőkről. Győr Béla vetített előadása. Rövid megemlékezés Dr. Jakabházyné Mező Máriáról, a MOA korábbi főtitkáráról.
16.00. A Kertvárosi Vívó SE bemutatása, tanítványok bemutatója. Előadó: Decsi István mesteredző, a Kertvárosi Vívó SE elnöke.
16.25. Hóbor Béla, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör elnökének előadása a Körről, megemlékezés az elmúlt 15 év munkájáról.
16.50. MOA-elismerések átadása.
16.55. A MOA 77. Vándorgyűlésének bejelentése.
17.00. A Vándorgyűlés zárása. Olimpiai Himnusz.

A részvételi szándákot és az ebédigényt Győr Bélának kérjük jelezni 2022. október 10-ig a [email protected] ímélcímre.

(MOA; fotó: MOB/Szalmás Péter)