MOB-különdíj a Farkas János-díj első kitüntetettjének

MOB-különdíj a Farkas János-díj első kitüntetettjének

2020. 10. 27.
Megosztás

Október 23-án, Putnokon, a Sajóvölgye Focisuli SE Elek Ákos Utánpótlás Centrum konferenciatermében került sor a Játszi Foci „Farkasles" programjában alapított Farkas János-díj első átadására, a járványügyi előírások maximális betartása mellett.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gelei József olimpiai bajnok labdarúgó, aki Farkas János játékos egykori játékostársa volt a magyar, illetve a Tokióban aranyérmes olimpiai válogatottban; Nikházy Gábor, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia Kisebbségi Bizottságának elnöke; Farkas Félix, a Magyar Országgyűlés szószólója, Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, a Magyar Olimpiai Bizottság képviseletében, valamint Negrutz Ágoston miniszter főtanácsos, a Sajóvölgye Focisuli SE elnöke. A rendezvényt videóüzenetben köszöntötte dr. Faragó Péter, Sajószentpéter város polgármestere. Sajószentpéter volt a Játszi Foci bölcsője, a városban lakó Zsíros László pedig a megálmodója. Zsíros László hosszú évek óta keresi, támogatja a hátrányos helyzetű labdarúgókat. Ennek keretén belül kezdeményezte a legtehetségesebbek számára a Farkas János-díj alapítását, évenkénti átadását.

Az első díjátadón több köszöntő elhangzott és több videót is lejátszottak az eseményhez kapcsolódóan. Felolvasták Farkas János özvegyének üdvözlő és köszöntő levelét is. Az első „Farkasles" Farkas János-díjjal Kalocsai Rolandot, a Sajóvölgye Focisuli 15 éves csatárát tüntették ki. Rolandot a Játszi Foci 2018-ban fedezte fel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonna községben. Az azóta eltelt időben a Kazincbarcikai SC és a Sajóvölgye Focisuli SE színeiben 46 mérkőzésen 105 gólt szerzett. A Farkas János-díjat Gelei József olimpiai bajnok labdarúgó és Zsíros László, a Játszi Foci vezetője, a díjazott felfedezője adta át Kalocsai Rolandnak. A MOB-különdíj serlegét Győr Béla MOA-főtitkár adta át részére. Külön díjakat kapott még az Adidas és a Vasas SC képviselőjétől is.

A díjak átadása után Gelei József, mint rutinos edző, olyan jótanácsokkal látta el Rolandot, amelyek megfogadása után még jobb játékos válhat belőle. A hagyományteremtő szándékkel megrendezett első díjátadó baráti beszélgetéssel zárult.

(MOB-MOA/GyB; képek: Zsíros László/Facebook)