Módos Pétert műteni kell, veszélyben Rio (nyilatkozattal)

Módos Pétert műteni kell, veszélyben Rio (nyilatkozattal)

2015. 03. 13.
Megosztás

Műteni kell Módos Péter olimpiai és világbajnoki bronzérmes birkózó vállát, ami veszélybe sodorhatja szereplését a jövő nyári riói olimpián.

Módos Péter múlt vasárnap a szombathelyi Magyar Nagydíjon sérült meg, a már többször műtött bal vállában kopott el az ízületi gyűrű. Immár bizonyossá vált, hogy elkerülhetetlen az újabb sebészi beavatkozás.

„Nincs mese, muszáj operálni. Az elmúlt napokban körbejártuk a lehetőségeket, és arra jutottunk, hogy nincs más megoldás. A műtétnek még nincs konkrét időpontja, de minél előbb fekszem kés alá, annál gyorsabban felépülhetek” – mondta London dobogósa a mob.hu-nak.

A birkózó hozzátette, három hónapig pihennie kell, csak utána kezdheti el fokozatosan terhelni a sérült testrészt. Annak a megtippelésére, hogy mikor lesz újra a régi, egyelőre nem akar vállalkozni.

„Szeptemberben rendezik az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot Las Vegasban. Azon még egészen biztosan nem állhatok rajthoz, ami jelentősen rontja a riói esélyeimet.”

Módos Péter azt tervezi, ha a teste is engedelmeskedik, jövőre már nevez a kvalifikációs viadalokra, és célba veszi a játékokat, garancia azonban semmire sincs.

„A következő hónapokban kiderül, a szervezetem hogyan reagál, csak annak függvényében lehet messzebbre tekinteni. Most még korai lenne.”

Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya az MTI-nek elárulta:

„Azt beszéltük meg Petivel, hogy miután újra edzhet, s látjuk, milyen állapotban van, hogyan viselkedik a válla, milyen a súlya, az ereje, akkor majd döntünk a jövőjéről” – nyilatkozta a szakember, aki hozzátette, tapasztalatai szerint egy ilyen problémát követően egy év kell, hogy a birkózó ismét versenyezhessen.

A 27 éves sportoló rengeteg sérülése ellenére kiemelkedő sikereket ért el eddigi karrierje során. A londoni olimpián, illetve a 2013-as budapesti világbajnokságon is harmadik volt 55 kilogrammban, Európa-bajnokságokon pedig három érmet szerzett, 2012-ben második volt, 2008-ban és 2010-ben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

(MOB/czo, fotó: MOB)