Műkorcsolya vb: kettős japán siker a férfiaknál

Műkorcsolya vb: kettős japán siker a férfiaknál

2014. 03. 29.
Megosztás

A hazai szurkolók örömére Hanju Juzuru (a képen) és Macsida Tacuki révén kettős japán sikert hozott a férfiak versenye a Szaitamában zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.

Szocsi olimpiai bajnoka, Hanju csak a harmadik helyen állt a szerdai rövid programot követően, de pénteken ő mutatta be a legjobbnak ítélt kűrt, így – ha csak alig három tized ponttal, de – megelőzte honfitársát. A harmadik helyen a kétszeres Európa-bajnok, tavaly vb-bronzérmes spanyol Javier Fernández végzett.

A pénteken befejeződött jégtánc rövidprogramban az olimpiai bajnok amerikai Davis, White és az ezüstérmes kanadai Virtue, Moir duó távollétében az olaszok budapesti Európa-bajnok duója Anna Cappellini, Luca Lanotte áll az élen. Meglepetésre az olimpiai bronzérmes orosz Ilinykh, Katsalapov kettős csak az ötödik helyről várja a szimbati folytatást.
A versenyen indult magyar Turóczi Dóra, Major Balázs a 28. helyen zárta a rövidtánc programot, s így nem mutathatja be kürjét a világbajnokságon a legjobb 20 között.

MŰKORCSOLYA, VILÁGBAJNOKSÁG

FÉRFIAK
Világbajnok: Hanju Juzuru (Japán) 282.59 pont, 2. Macsida Tacuki (Japán) 282.26, 3. Javier Fernández (Spanyolország) 275.93

JÉGTÁNC
ÁLLÁS A RÖVID PROGRAM UTÁN
1. Anna Cappellini, Luca Lanotte (olasz) 69.70 pont, 2. Kaitlyn Weaver, Andrew Poje (kanadai) 69.20, 3. Nathalie Pechalat, Fabian Bourzat (francia) 68.20,...28. Turóczi Dóra, Major Balázs 48.49

(Forrás: NSO/MOB)