Múltidézés és búcsúzó balkéz

Múltidézés és búcsúzó balkéz

2019. 08. 28.
Megosztás

Augusztus utolsó napjain a „Hajrá magyarok!”-tól lesz ismét hangos a Duna Aréna, hiszen vízbe ugrik az „igazi Dream Team”, vagy is a Millennium Masters csapata. A jeles eseményen tizenkilenc évvel a sydney-i döntő után ismét összecsap az akkori orosz és magyar válogatott, és egyben búcsúzik aktív pályafutásától az akkori döntőn három gólt lövő Dr. Kiss Gergely is.

„Kis koromban ballal kezdtem rajzolgatni, de a nagyapám a régi korok szellemének megfelelően rávett, hogy a szép kezemmel húzogassam inkább a vonalakat. Ez aztán így is maradt, az iskolában már jobbal tanultam meg írni. Amikor viszont a medencébe először bedobták a labdát, önkéntelenül is ballal nyúltam érte – és ez így is maradt.” – és milyen jó, hogy így maradt, hiszen se szeri, se száma azoknak a csodagóloknak, melyeket Kiss Gergő balkeze eleresztett az elmúlt…inkább ki se mondjuk hány évben. A Honvéd doyenje úgy döntött itt az ideje szögre akasztani az úszógatyát, és nem is lehetne a búcsúra jobb eseményt választani, mint az augusztus 30-31-én megrendezésre kerülő Waterpolo All Star Festivált.

A kétnapos eseményen a honi vízilabdázás szinte összes korosztálya megmutatja magát, hiszen lesznek korosztályos kelet-nyugat mérkőzések, fiú junior válogatottunk a szerbek korosztályos csapatával csap össze, de felnőtt női csapatunk is vízbe ugrik az universiade, illetve Kína együttese ellen.

A fesztivál fénypontja természetesen Millennium Master meccsei lesznek, ahogy fentebb írtuk, 30-án a sydney-i olimpiai játékok döntőjét játssza újra az akkori orosz csapattal, szombaton pedig a világbajnok masters együttessel mérkőzik meg a Duna Aréna medencéjében.

Aki teheti látogasson ki, és nézze meg tizenkilenc évvel az olimpiai döntő után Kiss Gergely ismét kiemelkedik-e kötésig az oroszok ellen a harmadik negyedben…

(Idézet: Csurka Gergely – Győzelemre születtek; Kép: Waterpolo All Star Festival, MTI)