Múzeumok éjszakája 2015: A Ceglédi Sportmúzeum ünnepi ajánlatai

Múzeumok éjszakája 2015: A Ceglédi Sportmúzeum ünnepi ajánlatai

2015. 06. 25.
Megosztás

A Ceglédi Sporttörténeti Gyűjtemény – az ország első vidéki sportmúzeuma – ebben az évben is kapcsolódik a „Múzeumok éjszakája” országos akció ceglédi rendezvényeihez. A szervezők alapvető célja, hogy ezúttal is nyitott kapukkal várják látogatóikat június 27-én (szombaton) 18.00 és 24.00 óra között a Sportmúzeumban.

Az esti programok a következők:

  • GÁLA ELŐADÁS

A nyári olimpiai játékok közismert slágerei, „Ezt fütyülték az olimpiákon” címmel.

Az újkori olimpiai játékoknak minden alkalommal volt egy elfogadott, népszerűvé vált slágere, 1896-tól napjainkig. A műsort Tar László vezeti, aki 13 olimpián volt a magyar olimpiai küldöttség tagja és utazás-szervezője. Személyes élményeit osztja meg a látogatókkal Cegléden. A vetített képes és megszólaltatott zenei alkotások színezik a 20.30 órakor kezdődő programot. Ami kellemesnek ígérkezik a fülnek és szemnek, csak fokozódik a helyszínen – meglepetésekkel…

  • KINCSKERESŐ

A sportmúzeum gyűjteménye, látványos darabjainak bemutatása az önkormányzat által adományozott új vitrinekben. A közönség ez alkalommal láthatja csak a „Múzeumok éjszakáján” két kiváló ceglédi sportoló, Ungvári Miklós és Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmeit és londoni emlékeit.

  • TALÁLKOZÁS ÉLSPORTOLÓKKAL.

A látogatók találkozhatnak a meghívott olimpikonokkal és élsportolókkal.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak az ingyenes rendezvényekre.

(MOA)