Nadas bence mobcast

Nádas Bence – minden idők legfiatalabb kajakos világbajnoka

2023. 11. 09.
Megosztás

Nádas Bence világ- és Európa-bajnok, olimpiai 4. és 7. helyezett kajakozó, aki 8 év különbséggel lett világbajnok. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Team Hungary hetente jelentkező podcastjának nyolcadik felvonásában az MTK, a KSI, az UTE, ma az MVM Szeged kajakozóját Szabó Szilárd kérdezi. A MOBCast az Allianz támogatásával jött létre.

Az alkalmazkodás kulcsszó nálad...

Nagy erősségem, hogy tudok alkalmazkodni sok mindenhez az életben, ez jó adottság, a családban a 8-9 évvel idősebb testvéreim mellett meg kellett tanulnom, hogy én is szót kapjak. Egészséges testvéri kapcsolat alakult ki köztünk.

Volt nehézséged a gyermekkorodban?

Nehezemre esett önmagamat megtalálni korábban, ez az utóbbi 3-4 évben sikerült. Amit mondok, azt fel merem vállalni, tiszta lelkiismerettel mondom, így olyan emberek maradtak mellettem, akiket tiszta szívemből szeretek.

Tízévesen kezdtél kajakozni. Ez későinek számít a sportágban?

A kajakhoz alapvetően kell tanulni úszni, jól kell tudni úszni, a víz az adott volt gyerekkoromban. Tíz év szerintem nem késő, bár van, aki már 7-8 évesen kezdi, van, aki 12-13 évesen, és most is ott van a válogatottban.

Nádas Bence a videóban beszél az útkeresésről, kiderül, hogy a négyesben és a kettesben is ő a sztrók, fontos számára a csapat egysége, nagy rajongója a Forma-1-nek, ahol Lewis Hamilton a példaképe, és az olimpiai 4. hely további motivációt ad neki Párizsra…

A teljes beszélgetés az alábbi MOBcastban megtekinthető.