Zalanki gergo

„Nagy fordulópontot jelentett az életemben a Benedek Tiborral való beszélgetés”

2024. 01. 30.
Megosztás

Zalánki Gergő a tokiói olimpián bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó. Az Egerből indult, ma Olaszországban játszó pólóst a Magyar Olimpiai Bizottság, a Team Hungary hetente jelentkező podcastjának 17. felvonásában Szabó Szilárd kérdezi. A MOBCast az Allianz támogatásával jött létre.

Gergő gyakorlatilag – az olimpiai aranyon kívül, noha a dobogó már megvan neki – amit lehet, megnyert. 2023-ban a fukuokai vébén lett aranyérmes – ezzel megváltva a kvótát Párizsra –, 2020-ban hazai közönség előtt, a budapesti kontinensviadalon ért a magyar válogatottal Európa tetejére.

Klubjával, a Pro Reccóval megnyerte a Bajnokok Ligáját, a LEN-szuperkupát és az elmúlt két évben az olasz bajnokságot is. 2019-től 2021-ig volt a Ferencváros játékosa, a zöld-fehérekkel bronzéremig jutott, de felállhatott a bajnoki dobogó különböző fokaira az Egerrel, az OSC-vel és a Szolnokkal is. Vébén és Eb-n is bezsebelt egy-egy ezüstérmet. Fukuokában a torna legértékesebb játékosának választották. 2015 óta tagja a nemzeti válogatottunknak.

A 28 éves játékos a podcastban visszaemlékszik gyermekkorára; mint elárulja, akaratos, „rosszcsont” gyerek volt. Mára azonban – saját bevallása szerint – lenyugodott, vezéregyéniséggé vált, legyen szó klubról, vagy akár válogatottról.

Nagy hatással volt rá Benedek Tibor – mint az interjúban is elmondja, a háromszoros olimpiai bajnok legenda inspirálta a profi játék, gondolkodás és csapatszellem felé, ő változtatta meg személyiségét.

Gergő a MOBCastban mesél családjáról, az olaszországi otthonukról és mindennapjaikról, valamint kisfiukról, Zénóról. Méltatja az Európa-bajnoki 4. helyezett csapatot, és természetesen elmondja a párizsi olimpiával kapcsolatos gondolatait is.

S hogy miről beszélgetett Benedek Tiborral? Az is kiderül a podcastból.

A teljes beszélgetés az alábbi MOBcastban megtekinthető.