Nagy László és családja idén újra külföldön Karácsonyozik

Nagy László és családja idén újra külföldön Karácsonyozik

2013. 12. 11.
Megosztás

Ha nem is számolja a napokat, de nagyon várja már december 15-ét Nagy László, az MKB-MVM Veszprém csapatkapitánya, amikor a családjával külföldre utazik, és a nehéz esztendő végén megkezdheti a tíz napnál alig hosszabb téli szabadságát. A barcelonai évek után 2013-ban tehát újra egy határokon messze túl eltöltött Karácsony vár rá, és vele együtt Erikára, a feleségére valamint 6 esztendős kislányára, Deborára.

„Amikor Barcelonában éltünk, akkor eleinte kettesben, majd a kislányunk megszületése után a legtöbbször hármasban Karácsonyoztunk és ez a szűk kör néha még kiegészült a családunk egyik hozzánk látogató tagjával. Mi szülők mindig is a szeretetnek és a békés együttlétnek tulajdonítottuk a legnagyobb jelentőséget, egy meghitt hangulatú finom vacsorának, vagy ebédnek, a tárgyi ajándékok fontossága általában a háttérbe szorult. A szeretet sugarai a kislányunk felé irányultak, és neki mindig olyan meglepetést próbáltunk előkészíteni, aminek hasznát látta és a képességeinek fejlődését segítette elő. Hazautazni nem igazán volt lehetőségünk, de ha később alkalom adódott, bepótoltuk a szeretteink meglátogatását és a Karácsonykor elmaradt ajándékozást.” – így beszél Nagy László (32) a Barcelonában eltöltött tizenkét hosszú év emlékeiről és szeretet közelgő ünnepéről.

A néhány nappal ezelőtt a handball-planet.com hagyományos szavazásán jobbátlövőként első, az abszolút rangsorban pedig a második helyet kiérdemlő 209 centiméter magas kézilabdázó egy hónapja a szlovén Celje elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen megsérült, s bár a gondos orvosi kezelésnek és a gyógytornának köszönhetően már vissza tudott térni a pályára, teljes gyógyulásnak még mindig nem örvendezhet.

„Nem mondhatom teljesen jól működőnek a sérült a térdemet, még járok a kezelésekre és a speciális erősítő gyakorlatokat is végzem, de 15 percnyi intenzív terhelés után ismét duzzadást tapasztalok és kisebb fájdalmat is érzek. Ilyenkor azonnal leállok és újra gyulladás gátló orvosságot kell szednem. A téli szabadságomtól azt is remélem, hogy a pihenés lesz a lehető legjobb „gyógyszerem”. Eddig két sérülés okozott gondot az egész profi játékos pályafutásom alatt: a bal kezemen a hüvelykujjam tört el, aztán a jobb karomon a csuklóm. Most az a rosszban a viszonylag jó, hogy rövidesen vége a bajnokságnak, az Európa-bajnokság jövő januárban lesz, a Bajnokok Ligájában pedig februárban folytatódnak a küzdelmek.”

Nagy Lászlót két szál is fűzi a Telekomhoz, hiszen a csapata leghűségesebb támogatója címet kiérdemlő cég továbbra is az MKB-MVM Veszprém egyik segítőtársa, emellett a csapatkapitány az egyéni támogatottak „virtuális T-csapatában” is helyet kapott.

„Jövőre nagy örömöt szeretnénk okozni a szurkolóinknak és a támogatóinknak is - folytatta Nagy László. – Célunk a Bajnokok Ligájában a négyes döntőbe jutás, amit nem csak mondogatunk, hanem a nagy terv megvalósulásáért keményen meg is dolgozunk. Ha nem hibázunk a csoportmérkőzések utolsó három fordulójában, akkor csoportelsőként várhatjuk a nyolcad-döntő párosítását kialakító sorsolást. Egy másik selejtező csoport negyedik helyezettjét kaphatjuk, és ha ellene is sikerrel járunk, a kiemeléseknek köszönhetően csak a négy közé jutásért folyó küzdelemben kerülhetünk szembe a legnagyobb és a legveszélyesebb riválisokkal. Éppenséggel az is elfordulhat, hogy egykori csapatommal, a Barcelonával kell majd megküzdenünk…”

A veszprémiek csapatkapitánya nem zárja ki annak az esélyét, hogy a BL jövő évi fordulóiban is felborulhat a papírforma, ami már eddig is megnehezítette néhány csapat dolgát. Nagy László úgy látja, hogy a négy közé jutásra egyelőre minimum 6 csapatnak van komoly esélye. A tapasztalt játékos abban reménykedik, hogy a januári dániai Európa-bajnokságról minden csapattársa, így ő maga is épségben térhet vissza. Ami pedig a válogatott esélyeit illeti, úgy gondolja, hogy a nehéz csoportjukból várhatóan a továbbjutásért is nagy csatákat kell majd vívniuk.

(Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter)