Nagy László Köln és Budapest között a magasból üzent

Nagy László Köln és Budapest között a magasból üzent

2014. 06. 02.
Megosztás

Soha nem fog kiderülni, hogy a kézilabda BL elődöntő negyvenkettedik percében, azaz bő negyedórával a befejezés előtt kiállított, és aztán el is tiltott Renato Sulic - ha a pályán maradhat - a hajrában vajon győzelemhez segíthette volna az MKB-MVM Veszprémet, de valószínűleg arra sem fog fény derülni, hogy a bronzmérkőzésen dirigáló fehérorosz játékvezetők jó néhány megkérdőjelezhető döntésében volt-e akár csak egy cseppnyi szándékosság. Vagy egyszerűen csupán erre, a magyarokat mélységesen kiborító teljesítményre voltak képesek.

Mindezzel, tehát a kiállítással és az eltiltással, illetve a játékvezetők minősítésével még célzás formájában sem foglalkozott Nagy László, a Bajnokok Ligájában a negyedik helyen végzett együttes ezúttal is diplomatikus csapatkapitánya, amikor hétfőre virradóra, valamikor éjjel egy óra tájban „szólásra emelkedett” a küldöttséget hazaszállító gép fedélzetén.

„Az első kötelességem most az, hogy az egész csapat nevében köszönetet mondjak a klubunknak, a támogatóinknak, annak a stábnak, amelynek tagjai a felkészítésünkről és a gyógyításunkról gondoskodtak, és persze a családtagjainknak is. Természetesen ezúttal sem feledkezhetek meg a szurkolóinkról, akik idén is minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a céljainkat teljesíteni tudjuk – ezzel kezdte a 33 éves kézilabdás világnagyság a rögtönzött beszédét, amelyet nem csak a küldöttség vezetői, csapatának hat nemzetet képviselő tagjai, velük együtt a játékosokat Kölnbe elkísérő családtagjaik, hanem a támogatókat képviselő légi utasok is jól hallhattak. – Úgy érkeztünk Kölnbe, hogy igyekszünk egy vagy két mérkőzést megnyerni, de ez most nem sikerült. Újoncok voltunk a négyes döntőben, és a negyedik helyen végeztünk, de így is biztosak lehetünk abban, hogy a csapat előtt nagy jövő és óriási sikerek állnak.”

Nagy László üzenetértékű kijelentést is tett a „magasban”, amellyel a csapat jövőképét vázolta.

"A klubunk az első BL mérkőzésünk előtt azt a célt tűzte ki elénk, hogy jussunk be a négyes döntőbe, és ezt a feladatot teljesíteni is tudtuk. Mégis egy kicsit csalódottak vagyunk, mert jobbat vártunk a negyedik helynél. Ha jövőre magasabbra emelik előttünk a mércét, azt is át fogjuk vinni. Nyugodt szívvel mondhatom el, hogy 2015-ben újra a négyes döntő résztvevője akarunk lenni, az elődöntőben mindenképpen győzni, a döntőben pedig emlékezetes teljesítményt nyújtani. Erre képesnek is tartom a csapatomat.” - hangoztatta Nagy László, aki szokásához híven most is úgy zárta a mondandóját, hogy „Hajrá Veszprém, hajrá Magyarország, hajrá kézilabda!”

A gép valamivel éjjel két óra előtt landolt a Liszt Ferenc repülőtéren, azaz hétfőre virradóra. Ezt figyelembe véve Mocsai Lajos szövetségi kapitány „csak” szerdán reggel várja a válogatott edzőtáborába a BL négyes döntőben szerepelt játékosok közül Nagy Lászlót, Iváncsik Gergőt, Gulyás Pétert és Schuch Timuzsint, akik ezek szerint most sem sokat pihenhetnek. A magyar válogatott vasárnap délután fél 3 órakor világbajnoki selejtezőn méri össze az erejét Szlovénia legjobbjaival.

(Forrás: Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter)