Nagy László nélkül utazott a válogatott Zágrábba

Nagy László szombaton este "fent" és "lent" sem érezte igazán jól magát

2014. 02. 18.
Megosztás

Az elmúlt szombaton este a hétgólos veszprémi sikerrel zárult kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzés első félidejében csapata emeleti VIP páholyában vendégeskedett Nagy László, a BL döntőbe pályázó együttes csapatkapitánya, a második harminc percet viszont már a küzdőtér közvetlen közelében töltötte el, karnyújtásnyira a kispadon ülő játékostársaitól.

A rövid időn belül másodszor is sérüléssel bajlódó világklasszis nem tagadja: valójában "fent" és "lent" sem érezte igazán jól magát a Croatia Zágráb elleni találkozón...

"Mondanom sem kell, hogy a kényszer szülte mostani szerepemmel cseppet sem vagyok elégedett, sőt, egyenesen zavar, hogy átmenetileg semmit sem tudok hozzátenni a csapatom teljesítményéhez. Örülök viszont annak, hogy a fiúk most is helytálltak, végig vezetve biztosan győztek, és most már bármi is történik a szombati csoportmeccsünkön Ukrajnában, csoportunkban az első helyet senki sem veheti el tőlünk. Ennek köszönhetően viszont az egyenes kieséses szakasz első körében egy másik csoport negyedik helyezettjével kerülünk majd szembe, azaz egy olyan csapattal, amelyet illik legyőzni" - nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának Nagy László, aki tavaly ősszel és az idén február elején is egy Bajnokok Ligája mérkőzésen sérült meg, előbb Szlovéniában, másodszorra pedig Németországban.

A csapatkapitány, akit ezúttal is Iváncsik Tamás helyettesített a "karszalagos" szerepkörben, az MKB-MVM Veszprém első félidei teljesítményét csodálatosnak minősítette, a másodikat viszont már csak jónak és időnként akadozónak.

"Ha tanár lennék, akkor négyest adnék az egész hatvan perces produkcióra. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy a csapatom valójában már az első félidőben megoldotta a feladatát, jelentős előnyt szerzett, ami később ugyan valamelyest apadt, de a végén hét gólos különbséget mutatott. A második játékrészben a védekezésünk veszített a kezdeti agresszivitásából, a horvátok pedig gyors lerohanásokkal csökkentették a hátrányukat. A meccs hajrája azonban a mi szempontunkból már örömjáték volt."

Nagy László egy hete nem edzhet a csapatával, de amennyire csak tudja, karbantartja magát a konditeremben, erősítéssel, aerob jellegű gyakorlatokkal, amelyek részeként az épen maradt elugró lábát is intenzíven terheli.

"A jó hír számomra az, hogy a Löwen elleni meccsen megsérült lábamon a kialakult duzzanat eltűnt, és ez már önmagában is jó kedvre derít. Ugyanakkor tudom, hogy a kezelés közben szedett fájdalomcsillapítókkal és gyulladás gátlókkal egy kicsit becsaptam a szervezetemet, így a most kezdődő héten az orvosoknak kell szakvéleményt alkotni arról, hogy az "igazi" edzések elvégzésére mikor vállalkozhatok. A mérlegelésnél nekik és nekem is figyelembe kell venni azt, hogy szombaton Ukrajnában a már tét nélküli Zaporozsje elleni utolsó csoportmeccsünkön nem lenne jó kitenni magamat egy újabb szerencsétlen ütközésnek, mert egy héttel később a Pick Szeged elleni örökrangadón a Veszprém Arénában a csapatomnak sokkal nagyobb szüksége lesz rám. Mindenképpen vissza akarunk vágni a szegedi vereségért!" - hangsúlyozta Nagy László, a "Telekom Team" tagja.

(Telekom Sporthír szolgálat - Szalay Péter)