Nagy László nélkül utazott a válogatott Zágrábba

Nagy Lászlónak le kell mondania a szombati BL-mérkőzésről

2014. 02. 13.
Megosztás

Három egymást követő szombaton is komoly próbatételek várnak az MKB-MVM Veszprém kézilabda csapatára, amely a Bajnokok Ligájának „B” jelzésű selejtező csoportjában biztosan vezető éllovas, a hazai bajnokságban pedig két vesztett pontjával jelenleg a második helyezett. A most következő szombaton a Veszprém Arénában a horvát Croatia Zagreb az ellenfele, egy héttel később idegenben az ukrán Zaporozsje, aztán következik – újra hazai pályán - a Pick Szeged elleni bajnoki örökrangadó. Ez utóbbi összecsapást visszavágónak is lehet nevezni, miután tavaly ősszel Szegeden a hazaiak óriási csatában egy gólos győzelmet tudtak kiharcolni a címvédő ellen.

A horvát bajnokcsapatot tavaly Zágrábban – hat nappal az említett szegedi csata előtt – a veszprémiek főlényes magabiztossággal 33-22-re verték, és ebből a sikerből oroszlánrészt vállalt a maga hat góljával és jó játékával a csapatkapitány Nagy László. Aki viszont a most következő hétvégén nem léphet pályára, azaz már megint nem teheti meg ezt…

„Az elmúlt vasárnapi mannheimi Bajnokok Ligája meccsen újra egy szerencsétlen ütközés áldozata lettem, bedagadt térddel jöttem haza, és amióta itthon vagyok, folyamatosan kezelésre járok Veszprémben. Ugyanaz a lábam sérült meg, mint tavaly Szlovéniában, az egyetlen szerencsém az, hogy az ütés most nem kívülről, hanem belülről ért. Nagyon bízom a gyors gyógyulásban és a mielőbbi visszatérésben” – nyilatkozta Nagy László a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

Ugyanezt remélik az MKB-MVM Veszprém csapatának vezetői, köztük Carlos Ortega edző is, hiszen a szombaton kezdődő két hét kihívások sorozata elé állítja a játékosait. A jó hír az, hogy a Rhein-Neckar Löwen elleni elmúlt vasárnapi küzdelmes meccsen a hatalmas - és komoly sérüléseket sejtető - esése után a pályáról lesántikáló spanyol Cristian Ugalde – akit igen csak kemény fából faraghattak – játékra jelentkezett. Ugyanezt viszont eddig nem tehette meg honfitársa Carlos Ruesga, aki Németországban részleges combizom sérülést szenvedett és Nagy Lászlóhoz hasonlóan kezelésre jár.

(Telekom Sporthír Szolgálat/Szalay Péter)