Nanjing 2014: Szófiában kvalifikálhatnak az ökölvívók (videókkal)

Nanjing 2014: Szófiában kvalifikálhatnak az ökölvívók (videókkal)

2014. 04. 01.
Megosztás

Április közepén rendezik Szófiában az ifjúsági ökölvívó világbajnokságot, melyen, mint egyedüli versenyen lehet kvótát szerezni a II. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra. A felkészülésről Füzesy Zoltán ifjúsági szövetségi kapitány, a kvalifikációról Dobrádi Zsolt utánpótlás-vezető beszélt a mob.hu-nak.

Szingapúrban, az I. ifjúsági olimpián Harcsa Zoltán 75 kilóban bronzéremig jutott, Zsigmond József +91-ben negyedik lett.

A közelgő vb-n minden súlycsoportban 5 fiú és 4 leány kvótát osztanak ki, így összesen 50 fiú és 12 leány kvóta talál gazdára Szófiában. Az ifjúsági olimpián, augusztusban 10 fiú és 3 leány súlycsoportban rendeznek versenyeket. Nanjingban egy nemzet maximum 3 fiút és 2 leányt indíthat, vagyis ha Szófiában 3 illetve 2 kvótánál többet szerezne egy nemzet, akkor el kell dönteni, melyik súlycsoportokban kívánja nevezni versenyzőit, a többi kvótát vissza kell adnia a nemzetközi szövetségnek. Ezek a kvóták majd újra elosztásra kerülnek.

"Nanjingra a felkészülés már tavaly elkezdődött. Kiválasztottunk egy bő keretet, mellyel ennek az évnek nekifutottunk. Több felmérő tábort szerveztünk januárban, februárban, majd kialakult egy húszfős keret" - mondta ifj. Füzesy Zoltán, aki a felkészülési állomásokról az alábbi videóban beszél.

A kvalifikáció menetéről, a közeljövő programjáról és az elvárásokról Dobrádi Zsoltot kérdeztük.

(Fotó: singapore2010)