Nanjingra készül: Nagy Kinga vívó

Nanjingra készül: Nagy Kinga vívó

2014. 04. 27.
Megosztás

A Plovdivban közelmúltban rendezett korosztályos vívó-vílágbajnokságon lehetett kvalifikációt szerezni a II. Nyári Ifjúsági Olimpiára. A bolgár városban három magyar fiatal teljesített úgy, hogy utazhat Nanjingba. Ngy Kinga, Esztergályos Patrik és Pásztor Flóra. Kinga párbajtőrben léphet pástra.

Nagy Kinga április elején, Plovdivban a kadetok között ezüstérmes lett. Sokszoros korosztályos magyar bajnok, nemzetközi vonatkozásban a vébé-ezüst a legjobbja. Sikeresen belekóstolt a nemzetközi elitbe, nem is lehet más a célja, mint a dobogó.

A miskolci "kisasszony" 1998. július 7-én született. Kinga úszással alapozta sportolói pályafutását, 2006-ban, 8 évesen, alsó tagozatos tanítójának javaslatára jelentkezett a Diósgyőri Vívó Egyesületben, ahol Patócs Gábor adta neki az alapokat. A klub maradt, az eredmények jöttek, ma Godó Gábor a mestere.

A Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola kilencedikese kedveli az olvasást, a mozit, a filmeket, baráti társaságban lenni.

Nanjingban az 1997. január 1. és 1999. december 31. között született vívók léphetnek pástra. Az ifjúsági olimpián 7 érmet osztanak, a versenyeket augusztus 17. és 20. között rendezik a Nemzetközi Expo Centerben. A vívóversenyeken összesen 75 sportoló vehet részt.

A vívóversenyekről részletes információk a verseny honlapján: Nanjing2014.

(Fotó: hunfencing.hu)