Nébald György az Olimpiai Bajnokok Klubjának új elnöke

Nébald György Londonról, Szilágyi Áronról és vívósportunk szükséges változásairól

2012. 09. 11.
Megosztás

Nébald György, az Olimpiai Bajnokok Klubja elnöke a Digi TV Reggeli Start című műsorában az aranyérmesek hétfői találkozójáról nyilatkozott.

Elmondta, hogy a patinás környezetben, a várbeli Hadtörténeti Múzeumban sorra kerülő találkozó kezdetén megtekintik az olimpiai dobogósok mundérban kiállítást, amely 64 katona sportoló olimpiai sikereit érdekes dokumentumokkal, képekkel illusztrált életrajzokkal mutatja be. Majd ünnepélyes keretek között köszöntik London hőseit, az Olimpiai Bajnokok Klubjának tíz új tagját.

Nébald György örömmel jelentette ki, hogy a halványabb pekingi szereplés után elhangzott óvatos nyilatkozatokra a kiváló szellemű gárda szenzációs eredményekkel bizonyította, hogy a magyar sport változatlanul a világ élmezőnyébe tartozik.

Az olimpia előtt- amint arról beszámolt – a korábbi bajnokok a tatai edzőtáborban, a tornacsarnokban, a vízilabdás lányok edzésén jártak, biztatva utódaikat, s nagyszerű győzelmeiket napról-napra elismerő gratulációkkal köszöntötték küldtek címükre, s most alig várják, hogy találkozzanak velük, kezet szoríthassanak London hőseivel, elismerésüket fejezhessék ki edzőiknek.

Nébald György azt is elmondta, hogy a klub a londoni tíz újabb aranyérmessel immár 174 tagot számlál. Jelenleg az az ötkarikás versenyek évében az olimpiai szolidaritás erősítése mellett a fiatalok rendszeres sportolásra való ösztönzése, a sport népszerűsítés a legfontosabb feladat s ezen a téren London bajnokai személyes példamutatással nyújthatnak segítséget.

A korábbi bajnokoknak mind a nyolc londoni magyar aranyérem egyformán kedves volt, kimondhatatlan örömet szerzett. Ám érhető, hogy a kardvívásban olimpiai bajnokságot nyert Nébald Györgynek Szilágyi Ároné volt a legaranyosabb, akihez, mint korábbi kapitány öt éven közvetlen figyelemmel kísérhette fejlődését. A Vasas fiatal vívója edzője, Somlai Béla irányításával jó szereplésre készült. „Az azonban, hogy egy versenyző élete legnagyobb versenyén minden ellenfelével szemben élete legjobb teljesítményére, olyan briliáns akciókra legyen képes, mint Szilágyi Áron, az rendkívüli fegyvertény – summázta véleményét Nébald György s hozzátette: - minden bizonnyal még nagyon sok örömet szerez nekünk”

Arra a kérdésre, hogy Szilágyi Áron győzelme és a szövetségben történt változásokkal előre léphet-e a magyar vívósport ?
Az Olimpiai Bajnokok Klubja elnöke határozottan válaszolt. Emlékeztetett arra, hogy Nagy Timea korábbi két olimpiai bajnoksága sajnos nem hozott kedvező fordulatot, a hazai igazolt versenyzők száma jelentősen csökkent, minden maradt a régiben. A Magyar Oimpiai Bizottság nemrég kidolgozott fejlesztési stratégiáját, valamint a vezetésben bekövetkezett kedvező változásokat Szilágyi Áron győzelmének lelkesítő lendületét kihasználva végre új utakra „KELL” lépni!..