PUPP

Nekikezdenek a judósok is

2024. 07. 28.
Megosztás

Újabb sportág aktiválódik Párizsban: a judo versenyei is elkezdődnek ma, természetesen magyar érdekeltségekkel.


A nőknél 52 kilogrammban Pupp Réka lát neki a küzdelemnek, aki eltért a Magyar Olimpiai Csapat nagyjától. Amíg sokan a végsőkig otthon vagy ismerős külföldi edzőtáborban készültek, és jellemzően csak a saját versenykezdésük előtt két nappal érkeztek meg az olimpiai faluba, addig judokánk a legelső küldöttséggel, már előző vasárnap kiutazott, azóta pedig a helyszínen készülődik.

Ennek a fonákjaként az első fordulóban erőnyerőként pihenni fog, és csak a legjobb 16 között kezd ténylegesen. Ott az Eb-bronzérmes, világranglista-12. spanyol Ariane Toro Soler vagy az Ázsia-ezüstérmes Sosorbaram Lkhagvasuren várja majd a tatamin.

A másik első napos versenyzőnk férfi 66 kg-ban az Eb-bronzérmes Pongrácz Bence lesz, aki viszont belenyúlt, mert ugyan az első körben a nigériai Ismael Alhassani a kirendelt ellenfele, a másodikban viszont már az olimpiai és világbajnok, egyben címvédő japán Abe Hifumi következhet.

A judo helyszíne is megér egy bekezdést, hiszen az Arena Champs-de-Mars azért készült egyáltalán, hogy a mostani játékokon többek között a vívásnak helyet adó Grand Palais felújítása alatt helyettesítsen, még kinézetre is sok a hasonlóság. De már nem sokáig, mert az olimpia után elbontják, viszont mivel fa alapszerkezetű, máshol újra összeszerelhetik.

A többi magyaros súlycsoport egy nap szünet után kerül majd terítékre a judósoknál: kedden férfi 81-ben Ungvári Attila és női 63-ban Özbas Szofi, szerdán férfi 90-ben zászlóvivőnk, Tóth Krisztián és női 70-ben Gercsák Szabina, csütörtökön pedig férfi 100-ban Vég Zsombor indul.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.