Mûkorcsolya Grand Prix Moszkvában

Nem indulhat a magyar páros műkorcsolyában

2022. 02. 17.
Megosztás

Magyar Márk páros műkorcsolyázó február 17-én pozitív PCR-tesztet produkált Pekingben, így nem indulhat a téli olimpián.

Magyar Márk és Chtchetinina Ioulia, valamint edzőjük, Klimov Fedor csütörtök délután megérkezett Pekingbe a téli olimpiára, felvették a kapcsolatot a helyszínen dolgozó MOB-iroda munkatársaival és beköltöztek az olimpiai faluba. Magyar Márk repülőtéren elvégzett Covid-tesztje eredménytelen volt, ezért a faluban megismételték a vizsgálatot. Sajnos ez pozitív eredményt mutatott.

Magyar Márkot az ilyen esetekre vonatkozó protokoll szerint péntek délelőtt egy izolációs hotelben helyezik el. Ezt csak két negatív teszttel hagyhatja el. Kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy Magyar Márk a lehető legkörültekintőbb eljárásban részesüljön, továbbá hogy partnere és edzője - akik közeli kontaktnak minősülnek, de negatív tesztet produkáltak - mielőbb hazautazhassanak.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a közleményében tudatja, hogy Magyar Márk páros műkorcsolyázó február 17-én pozitív PCR-tesztet produkált Pekingben. Ez azt jelenti, hogy párjával, Chtchetinina Iouliával nem tud jégre lépni a pekingi téli olimpián.

(MOB-MOKSZ; fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)