Neymar lehet a riói olimpia egyik legnagyobb sztárja – ha elengedi a Barca…

Neymar lehet a riói olimpia egyik legnagyobb sztárja – ha elengedi a Barca…

2014. 07. 29.
Megosztás

Alexandre Gallo, a brazil olimpiai futballválogatott szövetségi kapitánya elmondta: a tervek szerint Neymart is beválogatja a keretbe a 2016-os, hazai rendezésű olimpián.

Az olimpiai labdarúgótornán csupa 23 éven aluli játékosnak kell alkotnia a keretet, három túlkoros kivételével – egyikőjük az akkor 24 esztendős Neymar lenne a Selecaónál a két év múlva esedékes riói játékokon.

A kapitány ezt a Globoesporte brazil tv-csatornának árulta el, hozzátéve: tudja, hogy sokaknak nem fog ez tetszeni, de nem hagyja, hogy keresztülhúzzák a számítását.

„A legjobb játékosoknak ott kell lenniük a legfontosabb tornákon” – szögezte le Alexandre Gallo.

A legnagyobb problémát az jelentheti, hogy június 3-26. között a centenáriumi Copa Américát rendezik meg az Egyesült Államokban 2016-ban, augusztusban pedig kezdődik a spanyol bajnokság, és a Barcelona aligha nézi majd jó szemmel, hogy egyik legnagyobb sztárjáról csak úgy lemondjon az idény elején.

A hírek szerint Neymar szíves örömest játszana a riói ötkarikás játékokon, ahol társaival megpróbálhatná feledtetni a szintén hazai rendezésű világbajnokság óriási zakóit az elődöntőben és a bronzmeccsen.

Két éve Londonban Hulk, Marcelo és Thiago Silva vett részt túlkorosként az olimpián brazil színekben.