Európai kupák: Könnyű veszprémi siker, biztos szegedi továbbjutás

Nikola Eklemovics „Wislája” hazai pályán keményen megdolgoztathatja a veszprémi kézilabdázókat

2014. 02. 25.
Megosztás

Nikola Eklemovics személyében magyar útlevéllel is rendelkező játékost, mellette pedig román, szlovén, bosnyák, spanyol, szerb és horvát „légiósokat” is csatasorba állít majd a Bajnokok Ligájának nyolcad-döntőjében a lengyel Orlen Wisla Plock kézilabda csapata, az MKB-MVM Veszprém soron következő ellenfele.

A párosítás az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) keddi bécsi sorsolásán alakult ki, ahol a magyar bajnokcsapat elsősorban a macedón Vardar Szkopje együttesét szerette volna elkerülni. Ez a vágyuk teljesült is, ugyanez viszont nem sikerült a címvédő német HSV Hamburgnak, amelynek a kieséses szakasz első körében azzal is számolnia kell, hogy a szkopjei gárda a csoportselejtezőben tomboló hazai közönsége előtt a Barcelona (29-29), valamint a Paris Saint-Germain (24-24) ellen is döntetlent tudott kicsikarni!

„Örülnünk kell annak, hogy a Vardart elkerültük, de ettől még nem érezhetjük magunkat teljes biztonságban, mert a Wisla is klasszisnak számító csapat. Tudását bizonyítja, hogy hazai közönsége előtt a korábbi Bajnokok Ligája győztes THW Kiel együttesétől csupán egy gólos vereséget szenvedett. Az évről évre többet mutató lengyel kézilabdázás reprezentánsa elleni márciusi összecsapáson keményen meg kell majd dolgoznunk azért, hogy az első mérkőzésen idegenben is tartani tudjuk a lépést a Plock-i csapattal” – nyilatkozta a sorsolás után Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém vezetőedzője a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának, emlékeztetve arra, hogy a most nekik kisorsolt csapat edzője honfitársa, Manuel Cadenas Montanés, aki nagy tiszteletnek örvend a kézilabda világában.

A csoportselejtező meccseken a lehetséges 20-ból csupán 8 pontot begyűjtő lengyel vetélytársat Nagy László, az MKB-MVM Veszprém csapatkapitánya sem véli lebecsülendő ellenfélnek.

„A hosszabb ideje a lengyel bajnokságban szereplő ex-veszprémi Nikola Eklemovics „Wislája” sok jó külföldi játékost szerződtetett, és úgy tűnik, hogy minden posztra megtalálták az emberüket. A dán Aalborg együttesével valószínűleg jobban jártunk volna, de ez csak feltevés. Nehéz lesz az első meccsen idegenben, körülbelül olyan légkörben, amit a mi szurkolóink szoktak teremteni a Veszprém Arénában. Ettől függetlenül nekünk olyan eredmény birtokában kell majd hazatérnünk, ami egy, a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé pályázó együtteshez méltó”- hangsúlyozta Nagy László.

A Plock-i csapat március 22-én rendezné meg az első mérkőzést, ezt a javaslatot viszont a televíziós közvetítési tervek ismeretében az EHF csak később hagyhatja jóvá.

A mostanra már jelentősnek mondható edzéshiánnyal küzdő csapatkapitány – ha csak rajta múlik – mindenképpen pályára szeretne lépni a szombati „derbin”, a Pick Szeged elleni örökrangadón, amelyet a két rivális csapaton kívül spanyol mestereik is presztízs-mérkőzésként emlegetnek…

„A tavalyi szegedi vereség után a visszavágás vágya fűti majd a csapattársaimat, és ez meg is fog látszani a teljesítményeken.”

Még a keddi sorsolás krónikájához tartozik, illetve a nap kezdetének történetéhez, hogy bizonyos információk szerint a Bajnokok Ligájából, egészen pontosan az MKB-MVM Veszprém csoportjából kiesett Croatia Zagreb vezetői panaszt emelni készülnek az elmúlt vasárnapi harkovi mérkőzés kimenete miatt. A magyar csapat Bécsben járt képviselője ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy ezt a hírt, illetve a panaszemelés tényét az osztrák fővárosban az EHF vezetői nem erősítették meg.

A nyolcaddöntő párosítása:

Wisla Plock (lengyel)-MKB-MVM Veszprém
Motor Zaporizzsja (ukrán)THW Kiel (német)
Aalborg (dán)FC Barcelona (spanyol)
Vardar Szkopje (macedón)HSV Hamburg (német)
Velenje (szlovén)PSG (francia)
Celje (szlovén) Flensburg-Handewitt (német)
Metalurg Szkopje (macedón)KIF Kolding (dán)
Kielce (lengyel) Rhein-Neckar Löwen (német)

A további program:

nyolcaddöntő:

1. mérkőzés március 19-23., visszavágó: március 26-30.

negyeddöntő:

1. mérkőzés: április 16-20., visszavágó: április 23-27.

négyes döntő (Köln):

elődöntő: május 31.
helyosztók: június 1.

(Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter)