Női Bajnokok Ligája: Bejutott a Final Fourba a Győr

Női Bajnokok Ligája: Bejutott a Final Fourba a Győr

2014. 03. 02.
Megosztás

Bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája májusi, budapesti négyes döntőjébe a címvédő Győri Audi ETO KC, miután szombat este győzött a szlovén Krim Ljubljana vendégeként.

A két csapat február 16-i mérkőzésén az ETO 27-24-re nyert, ám nem játszott jól. A Győr helyzetét javította, hogy a montenegrói Podgorica szombaton győzött Larvikban, így egy újabb sikerrel a címvédő az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül már biztos négyes döntősnek számított.

Az első félidőben fej fej mellett haladtak a csapatok, az ETO-nak kétszer sikerült valamelyest ellépnie riválisától, de a házigazda rendre visszakapaszkodott, így döntetlennel vonultak szünetre a gárdák.

A folytatásban nem sokat változott a játék képe, de a hajrát a Győr bírta jobban, így küzdelmes mérkőzésen kiharcolta a Final Fourba jutást.

A csoportelsőség valószínűleg jövő vasárnap dől el, amikor is a Győr a nála döntetlent játszó Podgorica vendége lesz.

NŐI KÉZILABDA BL

KÖZÉPDÖNTŐ, 4. FORDULÓ

KRIM LJUBLJANA (szlovén)–GYŐRI AUDI ETO KC 22–24 (14–14), Ljubljana, 1600 néző. V: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
LJUBLJANA: Stefanisin – Krpez 5 (1), LAZOVIC 5, A. Bulatovics, Piedade 4, Penezic 3, Zrnec 1. Cs: GRUBISIC, Marincek (kapusok), Wörz 1, Mavsar 3 (2)
GYŐR: LUNDE – Bognár-Bódi 2, LÖKE 4, Tervel, E. AMORIM 4, Kovacsics 1, Görbicz 5 (5). Cs: K. Bulatovics 4, Korsós 2, Orbán Adrienn 2, Hornyák D.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc Hétméteresek: 5/3, ill. 5/5
MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj: – Ennél többet nem tudtunk tenni a sikerért, akik ma pályára léptek, kihajtották magukat, a szívüket is kitették. Sajnos elszállt az álmunk, ezzel véget ért egy korszak, de ez nem a mai meccsen dőlt el – a körülmények, az előzmények után az is bravúr, hogy így küzdött a csapat.
Ambros Martín: „Elértük, amit akartunk, bejutottunk a final fourba, és ennek nagyon örülök. Most nem látványos játékkal nyertünk, hanem más erényeinket mutattuk meg, küzdöttünk, harcoltunk, haraptunk. Nincs miért aggódnom, száz százalékig bízom a csapatban. Két éve nem kaptunk ki idegenben, ez önmagáért beszél” – értékelte a mérkőzést Ambros Martín, a győriek edzője.
„Ennél többet nem tudtunk tenni a sikerért, akik ma pályára léptek, kihajtották magukat, a szívüket is kitették. Sajnos elszállt az álmunk, ezzel véget ért egy korszak, de ez nem a mai meccsen dőlt el – a körülmények, az előzmények után az is bravúr, hogy így küzdött a csapat” – mondta Tone Tiselj, a Krim szakvezetője.

Larvik (norvég)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 17–22 (8–9)

A tabella: 1. GYŐRI AUDI ETO KC 7, 2. Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 6, 3. Krim Ljubljana (szlovén) 2, 4. Larvik (norvég) 1

A Győrnek kedvezett a Buducsnoszt

A montenegrói Buducsnoszt Podgorica öt góllal nyert a norvég Larvik ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában, és szinte máris a négyes döntőben érezheti magát.

Csak ízlelgették egymást a felek a pályán az első tíz percben, amiből a házigazdák jöttek ki jobban. A vendégek viszont felmérték az erőviszonyokat, majd betonfalat húztak a kapujuk elé, amellyel megfogták a Larvikot az első félidő közepén. A 4–0-s vendégroham azt jelentette, hogy 4–5-ről 8–5-re meglépett a Buducsnoszt. A podgoricaiak védekezése ezúttal is nagyon rendben volt, de a támadásra kevesebb energiájuk maradt, mintha csak a saját kapujuk előtt akarták volna megnyerni a meccset. Speciel ez nem túl vad elképzelése, esetükben főként...

Mivel támadójátékban közel sem tudott hasonló szinten teljesíteni a Buducsnoszt, mint a saját kapuja előtt, ez esélyt adott a Larviknak a felzárkózásra. A norvégok pedig éltek is ezzel, szívós munkával az első félidő hajrájában percről percre lopták magukat közelebb a vendégekhez, mígnem hátrányuk egyre csökkent a szünetre (8–9).

A második félidő elején picit kinyílt a gólzsák, a végletekig kiegyenlített ütközetben a házigazdáknak rendre kapaszkodniuk kellett a minimális előnnyel ellavírozó Podgorica után, amely egalizálásnál többet nem engedett ellenfelének. A felvonás közepén visszavettek a tempóból a felek, hosszú percek gólcsendjét a Buducsnoszt törte meg, meg is lépett kettővel a 45. percre (16–14). Az első félidőben megszerzett 17 gólt a második félidőben húsz perc alatt összehozták a csapatok, ráadásul ugyancsak 9–8-as leosztásban, a Larviknak változatlanul az üldözőszerep maradt.

Tíz perc volt a találkozóból, amikor a norvégoknak mínusz kettőről kellett volna kezdeniük valamit. Nem Celsius-fokban, gólban... A különbség hazai szempontból azonban nemhogy csökkent volna, hanem a végül 4–0-val véget érő periódussal még nőtt is. Így közte ötnél a vége előtt több mint öt perccel pedig el is dőlt a mérkőzés, nem maradt nyitott kérdés a végjátékra (17–22).

Női EHF-kupa: óriási fehérvári lépés a négy felé

A női kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Fehérvár hétgólos győzelmet aratott a Kolozsváron a romániai U Jolidon Cluj ellen, amivel óriási lépést tett az elődöntő felé.
A mérkőzés elején rögtön érvényre juttatta fölényét a vendégcsapat, a házigazdák a 20. percben már a második idejüket kérték ki a meccsen, és egyáltalán nem véletlenül. A korábbi kilencgólos vendégelőny a szünetre ugyan négyre csökkent (14–10), de hiába a könnyű síppal befújt két fehérvári kiállítás, valamint két büntető a hazaiaknak, sokat mindez nem segített a Kolozsváron.
Bár a második félidő eleje már kiegyenlített küzdelmet hozott, a Fehérvár bőven megélt korábbi előnyéből, és a záró tíz percnek háromgólos előnnyel nekivágó vendégek a hajrában tudtak még újítani, így nemcsak a meccset döntötték el, hanem minden bizonnyal a továbbjutást is (28–21).

NŐI KÉZILABDA, EHF-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
UNIVERSITATEA JOLIDON CLUJ-FEHÉRVÁR KC 21-28 (10-14), Kolozsvár, 2600 néző. V: Kijauskaite, Zaleine (litvánok)
U Jolidon Cluj: Mazarean – Florea 1, Ivan, SENOCICO 4, Chintoan 4, Vintila 2, Mihai 2. Cs: Popa 4 (1), Paraschiv 1, Tetean 3 (3)
FKC: KISS É. – Azari 2, TILINGER 8 (4), Siti E. 1, MAYER 6, Emberovics 2, VASZARI 5. Cs: Hajduch, Horváth B. 1, Benzal, Herr A. 3 (1)
Hétméteresek: 10/4, illetve 5/5 Kiállítások: 6, illetve 10 perc

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Asztrahanocska (orosz)–TSV Bayer Leverkusen (német) 30–28
Lada (orosz)–Köbenhavn Handbold (dán) 27–19
Dinamo Volgográd (orosz)–Team Esbjerg (dán) – vasárnap játsszák

Női NB I: fontos csabai siker a Veszprém ellen

A női kézilabda NB I 21. fordulójában a Békéscsaba kiváló hajrájának köszönhetően négygólos győzelmet aratott a Veszprém ellen, így a nyolcadik helyről várhatja az alapszakasz utolsó fordulóját. Az Érd tíz góllal nyert az MTK otthonában, a Dunaújváros könnyedén érvényesítette a papírformát az Eszterházy KFSC-vel szemben.

A vége előtt bő tíz perccel még döntetlenre állt a Békéscsaba és a Veszprém ütközete, amely a hazai csapat számára volt különösen fontos, hiszen egy esetleges győzelemmel megelőzhette volna a DVSC-t, és feljöhetett volna a nyolcadik helyre. Nos, végül teljesítette a kitűzött célt a hazai együttes, hiszen a hajrában egy 4–0-s szériának köszönhetően magabiztos előnyt harcolt ki magának az utolsó percekre, amelyből nem is adott lejjebb (28–24).

A Dunaújváros könnyed sikeréhez nem sokáig férhetett kétség, hiszen már a tizedik percben nyolc góllal vezetett a sereghajtó Eszterházy KFSC ellen, míg a második félidőben tovább növelte előnyét, és bár már 15 góllal is ment, meg kellett elégednie a tízgólos különbséggel (36–26).

Az MTK szűk húsz percig tudta tartani a lépést az Érddel (6–6), amely a folytatásban tovább növelte az előnyét. A második félidő elején állandósult a négy-ötgólos különbség, de a hajrában ismét nőtt a differencia, így végül tíz gól lett a két csapat közti különbség (18–28).

NŐI KÉZILABDA NB I
21. FORDULÓ

EUBILITY GROUP BÉKÉSCSABA–VESZPRÉM BARABÁS-DUNA TAKARÉK 28–24 (13–14), Békéscsaba, 1800 néző. V: Dobrovits Csaba, Tájok Péter
BÉKÉSCSSABA: Sipeki – CSÁKI 4, Nyikolajenko 6 (4), Szögi 2, SZABÓ V. 5, Walfisch 2, GÁVAI 3. Cs: Dömény-Veress, Terenyi (kapusok), GLUSICA 6, Dombi, Hanczvikkel, Barján, Kelemen.
VESZPRÉM: Pásztor – Vesztergombi 2, Tóth E. 6 (5), PLANÉTA 7, Kurucz 2, TÓTH G. 4, Pelczéder. Cs: SZEMEREY (kapus), Takács B. 2, Hajtai, Marincsák 1, Horváth D
Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 6/5
MESTERMÉRLEG
Bakó Botond: – A szívünk a helyükön volt. A nagyon harcosan küzdő lányok mindent megtettek a győzelemért. Fordulatos, nagy taktikai csatában nyertünk.
Róth Kálmán: – Ma a rutin és az agresszivitás döntött. Ennyi hibával nem lehet egy ilyen fontos mérkőzést megnyerni.

DUNAÚJVÁROSI KKA–ESZTERHÁZY KFSC-GLOBÁL SAFE 36–26 (22–13), Dunaújváros, 600 néző. V: Őri, Szalayné
DUNAÚJVÁROS: Vígh – Hosszú 4, Gera, FERLING 6 (1), TAKÁCS D. 5, BULATH 9 (4), VINCZE 8. Csere: Csapó, Pisák (kapusok), Rádl, Vadász, Kopecz 1, Kővári 1, Ács 1, Palotás, Grosch 1
EGER: Fekete – Héjjas, PETROVICS 2, Bárány 4, Gyimesi 3, SÁRI 10 (4), Hárs 2. Csere: FERENCZI (kapus), Todorovics 1, Bárkai 2, Benedek, Molnár, Németh 1, Baskova 1, Balázs
Kiállítások: 2, ill. 4 perc Hétméteresek: 5/5, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Mátéfi Eszter: – A győzelemmel elégedett vagyok, fiataljaink ezúttal több játéklehetőséget kaptak. Mostantól az Érd elleni találkozóra készülünk.
Herczeg Béla: – Huszonhat lőtt gólunk a Kohász ellen mindenképpen sikernek könyvelhető el. Viszont vannak a játékunknak olyan elemei, védekezés, visszarendeződés, amelyek még az első osztály szintje alatt vannak.

MTK BUDAPEST–ÉRD 18–28 (8–12), Népfürdő u., 300 néző. V: Horváth Z., Simó A.
MTK: SCHNECK – TAKÁCS F. 4, Borbás 2, Barczi 3, Petrovszki 2 (1), Despotovic 4, Buzsáki 1. Csere: Kurucz (kapus), Pácz, Fundák 1, Fekete 1
ÉRD: Oguntoye – Koren 3, Kovács A. 3, Bognár 1, KISFALUDY 3, Triscsuk 4, SCHATZL 3- Csere: Gridnyeva, Janurik (kapusok), Szekeres 1, KLIVINYI 6, Wolf 2, Oláh 2 (1)
Kiállítások: 4, ill. 0 perc Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Majoros Gusztáv: – Ötven percig szorossá tudtuk tenni a mérkőzést, köszönhetően a jó kapusteljesítményünknek és védekezésünknek. A támadójátékunkon még javítani kell.
Szabó Edina: – Nagy különbséggel, viszont nagy küzdelemben szereztük meg a két pontot.

A tabella: 1. Győri Audi ETO KC 22 21 - 1 730-465 42 pont, 2. FTC-Rail Cargo Hungaria 21 19 - 2 703-509 38, 3. Dunaújvárosi KA 21 15 1 5 600-531 31, 4. Érd 21 14 1 6 595-520 29, 5. Fehérvár KC 20 10 1 9 530-512 21, 6. Siófok-Galérius Fürdő 21 9 1 11 548-592 19, 7. EUBility Group-Békéscsaba 21 9 - 12 528-534 18, 8. Ipress Center-Vác 20 8 2 10 492-509 18, 9. DVSC-TVP 21 8 1 12 558-602 17, 10. Veszprém Barabás-Duna Takarék 21 6 1 14 511-566 13, 11. MTK Budapest 21 2 - 19 451-668 4, 12. Eszterházy KFSC-Globál Safe 20 - - 20 447-685 0

(Forrás: NSO)