Női NB I: a Dunaújváros 10 góllal nyert Egerben

Női NB I: a Dunaújváros 10 góllal nyert Egerben

2013. 11. 11.
Megosztás

A Dunaújváros női kézilabdacsapata a várakozásoknak megfelelően könnyed győzelmet aratott a sereghajtó Eger vendégeként az NB I 10. fordulójának vasárnapi meccsén.

A mérkőzés első találatát ugyan a házigazdák szerezték, ám erre öt perc alatt szerzett négy góllal válaszolt a vendég gárda, mely igen hamar tudatni akarta vetélytársával, hogy ne is reménykedjen a pontszerzésben (1-4).

A folytatásban is megmaradt a Dunaújváros fölénye, s ez nem csak játékban, hanem az eredmény alakulásában is meglátszott, hiszen Mátéfi Eszter tanítványai átlövésekből, valamint gyors indításokból is többször mattolták a vendéglátókat, így fokozatosan növelni tudták előnyüket. A játékrész derekán már öt találattal vezetett a Kohász (5-10), mely a félidő második felében sem adott esélyt az egrieknek arra, hogy feljebb zárkózzanak sőt, tovább erősítve vezetését, finoman szólva is megnyugtató előnnyel vonulhatott a pihenőre (10-17).

A második etapban sem sokat változott a játék képe, bár ekkor már minden játékosának igyekezett lehetőséget adni Mátéfi Eszter vezetőedző. A védekezéssel ebben az időszakban már kevesebbet törődtek a csapatok, ami nem is csoda, hiszen a nagyobb különbségű vezetés miatt érhetően kicsit lazábban vették a játékot együttesünk tagjai. Ennek ellenére is nagy volt a különbség a két gárda között, s bár az utolsó tíz percben már jobbára a fiatalok kaptak lehetőséget a Kohásznál, a vendégek végül nagyon simán, 26-36 arányban nyerték újabb bajnokijukat, amivel megerősítették harmadik helyüket a bajnoki táblázaton. Nem kell sokat várni azonban a két gárda következő mérkőzésére sem, ugyanis a Magyar Kupában újra az egriekkel mérkőzik majd a Dunaújváros.

MESTERMÉRLEG
Herczeg Béla: – Védekezésünk továbbra is megoldatlan, és ez el is döntötte a mérkőzést.
Mátéfi Eszter: – Játékunkra rányomta bélyegét a háromhetes szünet, nehéz ilyenkor fenntartani a tüzet, amely korábban jellemezte a csapatot. Egyébként reális eredmény született.

NŐI KÉZILABDA NB I

10. FORDULÓ
ESZTERHÁZY KFSC-GLOBÁL SAFE–DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 26–36 (10–17), Eger, 300 néző. V: Felhő, Öcsi
EGER: Fekete D. – Fehér V. 2 (1), Molnár N. 1, Gyimesi 3, Bárány 4 (1), Pados 4, Kovács V. 3. Csere: Sterbik A. (kapus), TRBOVICS 6, Todorovics 1, Héjjas 1, Hárs 1.
DUNAÚJVÁROS: Víg – Hosszu 2, GERA 7, FERLING 6, Takács D. 1, BULATH 8 (2), Vincze 5. Csere: Pisák, Csapó (kapusok), Palotás, Rádl, BERTA 5, Takács F. 1, Vadász, Ács 1.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc Hétméteresek: 4/2, ill. 3/2

Az állás 10 forduló után: 1. Győri Audi ETO KC 18, 2. FTC-Rail Cargo Hungaria 18, 3. Dunaújvárosi Kohász KA 15, 4. Fehérvár KC 13, 5. Érd 12, 6. Ipress Center Váci NKSE 12, 7. DVSC-TVP 12, 8. Siófok KC-Galerius Fürdő 7, 9. Veszprém Barabás Duna Takarék 7, 10. Budapest Bank Békéscsaba 4, 11. MTK-Budapest SE 2, 12. Eszterházy KFSC-Globál Safe 0

(Forrás: kohaszkezi.hu)