Női NB I:  Szerdán Győr - Fradi rangadó

Női NB I: Szerdán Győr - Fradi rangadó

2014. 01. 15.
Megosztás

Az alapszakasz első helye a tét a szerdai Győri ETO–FTC csúcsrangadón a női kézilabda NB I-ben. Ambros Martín a szurkolók segítségét kéri, míg Görbicz Anita dupla elszántsággal készül.

„A szerdai mérkőzés nemcsak a Fradi miatt lesz nagyon kemény, hanem azért is, mert a világbajnokságról visszatérő játékosokkal mindössze tíz napja kezdtünk el újra együtt dolgozni. Csarnokunkban az előrejelzések szerint telt ház lesz, és most arra kérem szurkolóinkat, hogy legyenek ők a nyolcadik játékos a pályán, szurkoljanak nekünk teljes erőbedobással!” – fogalmazta meg kérését Ambros Martín, a győriek vezetőedzője.

„A csapat nagyon készül a holnapra, mert szeretnénk visszavágni a szeptemberi vereségért – képviselte az együttes álláspontját Görbicz Anita. – Jómagam kimaradtam abból a csatából, így most dupla erővel és elszántsággal lépek pályára.”

Elek szerint felajzott lesz a Győr az őszi vereség miatt

Elek Gábor, a fővárosi zöld-fehérek vezetőedzője szerint tisztában kell lenni a realitással, az ETO pedig biztosan felajzott lesz az őszi vereség miatt.

„Kevés volt ez a két hét, amit munkával tudtunk tölteni. Voltak sérültjeink, betegeink, vagyis zökkenőmentesebb is lehetett volna az elmúlt időszak. Most már olyan állapotban vagyunk, hogy neki tudunk indulni a tavasznak. Kérdés, hogy fel tudunk-e gyorsulni, illetve fel tudjuk-e venni azt a tempót, ami szükséges ahhoz, hogy ezt a mérkőzést jó szinten tudjuk lehozni. Nagy kérdés, mi sül ki ebből” – mondta Elek Gábor a fradi.hu-nak adott interjújában, hozzátéve, attól még, hogy a Győr nincs BL-ritmusban, a világ legerősebb játékoskeretével rendelkezik.

„Újra visszanézve a szeptemberi meccs felvételét, most mindenképp a bravúr kategóriába sorolnám a győzelmünket. Az emberfeletti volt. Tisztában kell lenni tehát a realitással. Nekünk most egyértelműen az lehet a célunk, hogy minél többet hozzunk ki magunkból. Inkább azzal szeretnék foglalkozni, hogy úgy működjenek a dolgaink, ahogyan elképzeltük.”

Az FTC vezetőedzője szerint nagy lelkierő kell ahhoz, hogy valaki jó eredményt tudjon elérni Győrben:
„Lassan tíz éve tart a veretlenségi sorozatuk a hazai bajnoki meccsek tekintetében. Győrben iszonyatosan erősnek kell lenni lelkileg, mert minden szinten nagyon komoly nyomás jön a csapatra. A pályán, a lelátóról… Hatalmas lelkierő kell ahhoz, hogy ezt a nyomást elviseljük. Ötödik éve ugyan azzal a bírópárossal játsszuk a győri alapszakasz rangadókat, ami nem pozitív vagy negatív megjegyzés, csupán tény. Akkor lehet sikeresnek lenni, ha mindezen túllépünk. Podgoricában elképesztő nyomás alatt kitartottunk ötven percen keresztül, majd a meccs végére összeroppantunk. Ha így járunk, annak a vége is ugyanaz lesz. Márpedig a Győr jobb csapat, mint a Podgorica.”

„Az kijelenthető, hogy évek óta a magyar kézilabda-bajnokság legnagyobb rangadója a Ferencváros és a Győr találkozója. Jelenleg ez a szuperrangadó. Arról nem is beszélve, hogy a Győr iszonyatosan felajzott lesz az őszi veresége miatt. Minden csapat, amely esélyesként veszít mérkőzést, revánsot szeretne venni a következő találkozás alkalmával, amennyire csak lehet. Ennek fényében nagyon erős Győrrel számolok szerdán.”

Mindkét csapat 13 forduló alatt 24 pontot gyűjtött. A fővárosiak szeptember elsején 20–17-re győztek az ETO ellen – és négy év hét hónap után tudtak nyerni legnagyobb hazai riválisuk ellen –, ám szeptember 18-án kikaptak Dunaújvárosban, ezért nincs már pontelőnyük.
Az átépítés előtt álló Magvassy Mihály Sportcsarnokban ez lesz az utolsó bajnoki meccs, és a telt ház – kétezer néző – garantált. (18.30, Tv: Sport Klub).

(Forrás: NSO)