MA1 3857

Nagy meccset játszottak a pólós lányaink – egy kapufán múlott

2024. 07. 27.
Megosztás

Hiába dolgozta le háromgólos hátrányát a női vízilabda-válogatottunk, sosem sikerült átvennie a vezetést, így Hollandia nyerte a rangadót.

Tekintve, hogy az idei két világverseny egyikén simán kikaptunk, a másikon pedig ötméteresekkel nyertünk Hollandia ellen, a harmadikon, az ötkarikás játékokon senki sem számíthatott könnyű egy órára a női vízilabda-torna nyitányán.

Ám az azért mégiscsak kellemetlen meglepetés volt, ahogy kezdődött a rangadó, hiszen a rivális 4:28 alatt meglógott hárommal, a mi első találatunkra pedig több mint öt percet kellett várni.

MA1 3710
MOB-Média/Molnár Ádám

Cserébe utána a védekezésünk összeállt, mert ugyan az első negyedben kaptunk még egyet, de aztán a második negyedben egyet sem – mi viszont lövögettünk, ebből pedig kijön, hogy a nagyszünetben egygólos hátrányban fordultunk.

Az első félidőben egyébként akadt egy 6 perc 45 másodperces általános gólszünet, továbbá mindkét oldalon bőven sokasodtak a rossz passzok, majd persze kontrák, tehát a szakvezetőségek egyik oldalon sem lehettek maradéktalanul elégedettek.

Mindenesetre a mi kedvünk nagyot javult, amikor 2:54-gyel a harmadik harmad vége előtt Kurucz-Gurisatti Gréta betalált, mert ezzel a 0–0-s indulást követően először álltunk döntetlenre. E a ponton a lányok vízilabda-meccse nagyban hasonlított a fiúk kézilabdájára, hiszen a nagy hátrányt sikerült ledolgozni a mérkőzésidő kétharmadára – reméltük, itt jobb lesz a finis.

MA1 3960
MOB-Média/Molnár Ádám

Kezdett elúszni ez a remény, amikor a hollandok megint odaléptek, és 8–6-ra vezettek, miközben az idő is kezdett fogyni.

Hanem aztán a lányaink két akciógóllal egyenlítettek, sőt, 8–8-nál emberelőnyben is támadhattak a vezetésért!

Csakhogy ez kimaradt, cserébe a túloldalon Hollandia nem egy, hanem két fórt kapott, a második előtt időt kért, és be is lőtte. Ezzel lett 9–8, oda, ami után még egy félig üres kapus találatot is kaptunk – de nem ez volt az igazán fájó, hanem, hogy a mi lövésünk előtte a kapufáról esett a vízre…

A női pólócsapatunk hétfő este 20:05-kor Kanada ellen folytatja a csoportkörben.

VÍZILABDA, NŐK
A-csoport, 1. forduló
Hollandia–Magyarország 10–8 (4–2, 0–1, 2–3, 2–0)

MA1 4162

VÉLEMÉNYEK

Mihók Attila (szövetségi kapitány): „Fájó ez a vereség, mert nagyon fontos csoportmeccs volt. Tudtuk, hogy a legkeményebb mérkőzéssel nyitunk – alighanem a hollandok is így készültek. A végjátékban tulajdonképpen egy gól döntött… Vissza kell néznünk ezt a meccset, és megtartani, ami jó volt, a hibákat pedig ki kell javítanunk.

Lehet izgulni, csak attól még gólokat kell lőni, nem ragadhatunk be, és nem lőhetünk úgy időkérés után, hogy még nem álltunk össze. Talán a legnagyobb tanulság, amit eddig is tudtunk, hogy a kezdés mennyire fontos.”

Leimeter Dóra: „Amiről beszéltünk, hogy kemények kell kezdenünk, azt nem sikerült megvalósítanunk. Utána annyi energiát felemésztett, hogy visszajöjjünk a meccsbe, hogy a végén a kulcspillanatokban a koncentráció alábbhagyott. Itt nincsenek felhozó, vagy könnyű mérkőzések, mindegyik élet-halál. A meccskezdéssel a múltban is akadtak gondjaink, nagyon kell figyelnünk, hogy a jövőben ne forduljon elő, mert nem fér bele.

Egymást követik a kemény feladatok, úgyhogy nem szabad sokáig rágódnunk. A támadójátékunk döcögött az elején, de aztán sikerült olyan megoldásokat találnunk, amire építhetünk majd, továbbá a védekezésünk keménysége is rendben volt. Igyekszünk megtalálni a pozitívumokat.

Kanada hasonló játékstílust képvisel, ez a mostani ebből a szempontból is hasznos volt. Az lesz a lényeg, hogy mennyire tudjuk felvenni ezt a keménységet, és nem hagyni, hogy átgázoljanak rajtunk. Megszoktuk már ezt a stílust, csak úgy látszik, hogy kell egy kiss frissítés a testeknek és lelkeknek.”

- - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.