Párizs 2024 - Vízilabda

Az 5. helyen végeztek női pólósaink

2024. 08. 10.
Megosztás

Ahogy egy Olaszország elleni mérkőzésen lenni szokott, ez is nehéz szülés volt, ám végül a női vízilabda-válogatottunk az ötödik helyen zárta a játékokat.

Három napon belül a második Olaszország elleni pólórangadóra került sor a Paris La Defense Arenában – csak most nem a férfiak, hanem a nők találkoztak, és a lényegen túl. Mert az nem lehet vitás, hogy mindkét fél az érmekért szeretett volna játszani ma, nem az 5. helyért.

Ám, ha már így alakult, két, egyaránt hagyományos vízilabda-nemzetnek számító ország csapatai minél feljebb akarnak végezni – főleg, hogy az olaszoknak a fiúbrigádja is lemaradt a medálokról, ugye.

Csapat 3
MTI/Derencsényi István

Mindezek nyomán kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, de nem eseménytelenül, úgyhogy 3–3-nál érkezett az első szünet.

A második negyedben viszont két perc különbséggel Faragó Kamilla akciógóból, Kurucz-Gurisatti Gréta kontratámadásból volt eredményes, és a kiépített kétgólos előnyt elkezdte tartani a csapatunk: Kurucz-Gurisatti például úgy talált be fórból is, hogy a kiállított nemhogy nem ért még ki, alig indult el a piros sarok felé.

Viszont az is a női póló jellemzője, hogy gyorsan változik a hullámverés: Caterina Banchelli fogott egy szépet, előtte-utána a mezőnybeli társai szépen megjátszottak egy-egy emberelőnyt, ezzel a kék sapkások 7–7-nél utolérték a mieinket.

Ám, hogy ne kapjanak vérszemet, hat másodperccel a félidő előtt Vályi Vanda visszavette a vezetést, azaz 8–7-nél jött a térfélcsere.

Vályi 1
MTI/Derencsényi István

A harmadik negyedben is folytatódott a szoros küzdelem a döntetlenközeli állás környékén. Védtek a kapusok, blokkoltak a bekkek, landoltak próbálkozások a kapufán, küzdöttek és úsztak a játékosok, azaz nem akart semerre sem eldőlni a rangadó.

Olaszország lépett előrébb aztán, de még így is lehetett volna döntetlen az állás az utolsó negyedre fordulva, ha a szünet előtt belőjük az időkéréses fórunkat – nem lőttük be.

A még az első félidőben kezdődő gólcsendünk 12:53 játékperc után ért véget, csak addigra az olaszok már kettővel vezettek, úgyhogy ezt sikerült egyre csökkenteni.

Ám ezt is csak ideiglenesen, mert a rivális biztos kézzel menedzselte a meccset, amelynek a hajrájába is egy-kétgólos hátrányban léptünk. Újabb időkéréses fórban viszont Kurucz-Gurisatti bezúdította a harmadik gólját is, ezáltal 1:22 maradt a tökéletes védekezésre és az egyenlítésre.

Gurisatti 2
MTI/Derencsényi István

Ebből az első megvalósult, és kisvártatva a második is, mivel az ellentámadásból kaptunk egy új emberelőnyt, abból pedig Garda Krisztina 11–11-nél kiegyenlített!

Még 0:43 maradt a meccsből, és persze az olaszok is megkapták a fórjukat, úgyhogy Carlo Silipo kikérte az utolsó idejét 25-tel a vége előtt, mert ez volt a meccslabda.

De kimaradt, úgyhogy jöhetett a szétlövés!

Ebben pedig a mi lövőink hibátlanul céloztak, Magyari Alda kettőt is fogott, azaz nem is ment végig az öt kör, a mi lányaink végeztek az 5. helyen.

VÍZILABDA
Nők, az 5. helyért
Magyarország–Olaszország 15–12 (3–3, 5–4, 0–2, 3–2; 4–1) – ötméteresekkel

Faragó 3
MTI/Derencsényi István

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílt a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.